Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubitelji pandi

Izabrano 12 finalista za posao iz snova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest finalista koji su prošli svjetski natječaj za posao iz snova započeli su s pripremama te će uskoro biti izabarano šest pobjednika koji će se mjesec dana brinuti o pandama.

Prvi korak je naučiti ih hraniti i općenito proučavati ove ugrožene životinje. Finalisti su u bazu Chengdu Panda u provinciji Sečuan došli iz Švedske, Južne Afrike, Japana i drugih država.

Pročitajte i ovo Magdalena Dovečer nagodio se Priznao da mu je nećakinja namještala natječaj: Oboje dobili rad za opće dobro umjesto zatvora Televizor najavili značajna poboljšanja Odlučeno je tko će mjeriti televizijsku gledanost u Hrvatskoj

>> Ljudi iz cijelog svijeta se 'tuku' za ovaj posao!

Sretni odabranici prošli su između više od 60 tisuća prijavljenih iz cijelog svijeta koji su htjeli mjesec dana brinuti o pandama. Sada će ih stručnjaci podučavati kako se pande hrane i kako se odnosi prema njihovoj mladunčadi. Tada će, na temelju njihovih pokazanih vještina, organizatori natječaja 29. listopada proglasiti šest pobjednika.

Njihov zadatak će biti provesti mjesec dana u bazi Chengdu te svakodnevno o promjenama izvještavati na svom blogu www. pandahome.com u cilju osvještavanja svijeta o ugroženosti tih životinja. 'Šest pobjednika će živjeti kod lokalnog stanovništva', kazao je glasnogovornik natječaja. U divljini je trenutno 1 600 pandi dok preostalih 300 živi u kavezima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene