Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzno istraživanje

Kažete li ženi da ne možete bez nje vi ste seksist!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci koji otvaraju vrata ženama krivi su za tzv. dobronamjeran seksizam, otkrila je studija feminističkih psihologa Society for the Psychology of Women provedena u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj.

Kako donosi Daily Mail, pomaganje ženama u odabiru pravog računala, kao i nošenje njihovih vrećica u šopingu također su znakovi neviđenog seksizma u društvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevencija kao ključ Svaki treći dan od raka maternice umre jedna žena: Porazna činjenica jer može ga se spriječiti i liječiti Ilustracija Potreba za izmjenama zakona Postoje li "muški" i "ženski" poslovi? Pogledajte što o tome misle hrvatski srednjoškolci

To znači da čak i muškarci koji naoko izgledaju kao prosvijetljeni i osviješteni, nesvjesno svakodnevno počine različita djela seksizma. Iako toga nisu svjesne, to također znači da su i žene nesvjesno time pogođene, jer pomažu stvoriti kulturu u kojoj se žene pojavljuju kao ugroženi spol koji treba pomoć muškaraca, navodi se u studiji.

Dobronamjeran seksizam uključuje čak i romantične izjave muškaraca da ne mogu živjeti bez žena ili srcedrapajuća priznanja o tome kako ih i koliko cijene.

'Žene i muškarci nisu svjesni stupnja seksizma u svojim životima. No, trebali bi znati da svakodnevni seksizam samo pojačava nejednakosti i nepravde', stoji u toj, blago rečeno, kontroverznoj studiji. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene