Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I fought the law

Kaže, radije će u zatvor: Osječaninu žele naplatiti 1.100 kuna jer je pio pivo na ulici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Netko se napokon mora suprotstaviti represivnoj komunalnoj odluci', mišljenja je kažnjeni mladić iz Osijeka.

Boris Božić, mladi Osječanin s prebivalištem u Zagrebu, odlučio je ne platiti 1.100 kuna kazne (tisuću kuna za prekršaj i još 100 kuna sudskih troškova) pa makar ga to stajalo odlaska u zatvor.

Pročitajte i ovo Tomislav Saucha stigao u Remetinec Vrhovni sud odbio žalbu Tomislav Saucha stigao u Remetinec na izdržavanje kazne, dobio je tri godine zbog afere "Dnevnice" Slika nije dostupna SUĐENJE OSTAJE U OSIJEKU Zoranu Mamiću odbijen zahtjev za izvršavanjem kazne u BiH: ''Ministarstvo u ovom trenutku nema osnova za daljnje postupanje po molbi osuđenika''

Podsjetimo, Božiću su policajci napisali kaznu jer je u noći s petka na subotu iza dva sata ujutro pio pivo u Neumanovoj ulici u središtu grada, što nije u skladu s odredbama Pravilnika o komunalnom redu Grada Osijeka (pivo je izvadio iz džepa jakne dok su ga policajci 40 minuta legitimirali, op.a.).

Osijek je već sutradan osvanuo oblijepljen preslikama prekršajnog naloga, no na pitanje je li on bio taj koji je to učinio, Božić je novinarima portala Osijek031 odgovorio da nije, već da je to bilo djelo njegovih nindža prijatelja.  

Božić ističe kako nema namjeru platiti iz principa, a htio je čuti i mišljenje građana Osijeka (FOTO: osijek031.com)

Božić je, nadalje, u nedjelju predvečer priredio performans na promenadi gdje je, u znak prosvjeda, postavio štand, ali je kazao i da je ostao razočaran reakcijom ljudi jer su uglavnom bili indiferentni.

Mladić je odlučio uložiti prigovor Prekršajnom sudu, pa uz to dodao kako drži da se netko napokon mora suprotstaviti represivnoj komunalnoj odluci koja je na snazi u gradu već šest godina. 

"Neću platiti iz principa, pa makar morao zbog toga u zatvor", rekao je novinarima portala Osijek031.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene