Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadahnuti legendom

Ulaznice za glazbeni festival plaćet će se krvlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadahnuti najpoznatijim vampirom na svijetu, grofom Drakulom, organizatori rumunjskog glazbenog festivala ponudili su besplatne karte ili karte s popustom za sve one koji će u zamjenu dati krv, prenosi BBC u subotu.

Glazbeni festival održat će u Transilvaniji u srcu Rumunjske krajem srpnja, a organizatori se nadaju da će njihova kampanja "plati krvlju" ohrabriti mnoge da daruju krv, izvijestila je nacionalna novinska agencija Agerpres.

Pročitajte i ovo NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad" 25 eura za krvnu plazmu Traži se rješenje Od nje se rade i lijekovi, a sami građani mogli bi je prodavati po 25 eura? Neki upozoravaju: "Moglo bi to narušiti cijele temelje"

Organizatori su iskoristili povezivanje Transilvanije s Drakulom i posteri za kampanju prikazuju vampira "zakačenog" za vrećicu krvi.

HEROJI MEĐU OBIČNIM LJUDIMA Oni svaki dan spašavaju živote

"S obzirom da je Rumunjska suočena s nestašicom krvi u bolnicama, kampanja nadahnuta tom legendom kako bi se privukla pozornost na stvaran problem više je nego dobrodošla", rekao je direktor festivala Bogdan Buta.

Posjetitelji festivala koji na internetu potpišu da će darovati krv dobit će popust na ulaznice, a oni koji se osobno pojave u medicinskim centrima u Bukureštu i Cluju dobit će besplatne ulaznice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene