Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađujući podaci

Karta koja nudi zanimljive podatke - tko je 'drugi' u europskim zemljama!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karta za svaku europsku zemlju prikazuje koja je njezina druga najveća skupina stanovnika po mjestu rođenja.

Na stranici brilliantmaps.com objavljena je karta koja prikazuje koja je drugu najveća skupina po nacionalnosti, odnosno po mjestu rođenja u svakoj europskoj zemlji. Uključuje i ljude koji su se samo privremeno preselili, primjerice zbog posla.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Slika nije dostupna Kiša i dalje pada Karta padalina u Europi: Pratite kako se kreće ciklona koja je u Europi izazvala kaos

Karta nudi neke iznenađujuće podatke. Primjerice Česi i Slovaci nisu jedni drugima najveća druga skupina, iako su Češka i Slovačka države sljednice Čehoslovačke. Poljaci su najveća druga skupina u Irskoj, Norveškoj i Litvi, a Turci su drugi ne samo u Njemačkoj nego i u Nizozemskoj, Danskoj, Austriji i Bugarskoj.

Ovo je karta napuštenih vojnih objekata u Hrvatskoj

Utjecaj bivše SSSR-a još uvijek je prilično jasno vidljiv obzirom da Rusi čine drugu najveću skupinu u Estoniji, Latviji, Bjelorusiji i Ukrajini. A u samoj Rusiji drugi su Ukrajinci.

Sličn, Srbi čine drugu najveću skupinu u 4 od 7 država sljednica bivše Jugoslavije (u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori). A u Srbiji drugu najveću skupinu čine Mađari.

Unatoč nekim pogreškama i kontroverzama karta je privukla pažnju korisnika Reddita.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene