449077
449077
449077
449077
449077

Kamionu otkazale kočnice, vozač pomoću posebne zaustavne trake spriječio krvoproliće

  • , 05.09.2016., 20:17
  • Autor:
  • komentara

Bolje je i ne pomišljati kako bi ovo završilo da nije bilo "bazena" ispunjenog šljunkom.

 
 
 
 
Ako niste znali čemu služe posebne staze posute šljunkom, eto odgovora (FOTO: Facebook/Screenshot)
Ako niste znali čemu služe posebne staze posute šljunkom, eto odgovora (FOTO: Facebook/Screenshot)

Eto odgovora zašto je nužno imati posebne zaustavne trake posute šljunkom ili pijeskom. Po SAD-u ih je postavljeno mnogo, osobito u brdskim i planinskim predjelima, a svrha im je pomoći nesretnicima kojima su potpuno zakazale kočnice.

Takve situacije nisu nepoznate vozačima kamiona golemog tereta pri silasku s velikih strmina, a u opisanoj se neprilici našao i ovaj siroti čovjek, koji se odlično snašao i uspješno maknuo vozilo od ostalih sudionika u prometu.

Prizor je zabilježila nadzorna kamera kod kalifornijskog Grapevinea. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se