Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija objavila načine prevencije

OPREZ Evo kako spriječiti provale u domove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provale u domove spadaju u češća kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin. Blagdani, kao i vrijeme odlaska na skijanje, godišnje odmore ili putovanja vrijeme je u kojem je potrebno pojačati oprez i poduzeti neke od mjera samozaštite.

U vrijeme prošlogodišnjih praznika, u razdoblju od Badnjaka pa do 8. siječnja na području Policijske uprave zagrebačke, zabilježeno je oko 150 provala u kuće, stanove i ostale stambene objekte upozorava policija. S ciljem smanjivanja provala u tom razdoblju policija građanima predlaže najbolje načine prevencije i upozoravaju na sljedeće: 

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Nepoduzimanje najjednostavnijih mjera zaštite, kao što su zaključavanje vrata, zatvaranje prozora često dovode do provala. Ističu da se provale najčešće događaju u prijepodnevnim i ranim večernjim satima. 

Sve češće provale na Kvarneru: Štete najmanje 200.000 kuna!

Tvrde da je tijekom provala sve manje premetačina stvari u domovima, već da se krade ono što je nemarno ostavljeno na "dohvat ruke".

Također, kao najbolju prevenciju od provala navode stvaranje dobrosusjedskih odnosa, te obraćanje pozornosti na sumnjive osobe u samom susjedstvu.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  




 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene