Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

POLIKLINIKA ARENA

Kako se osjećati i izgledati 20 godina mlađe?

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR +0 PR Galerija 1/3 >>
Parodontoza je ozbiljna bolest desni, a kao glavni simptomi navode se krvarenje desni i njihova osjetljivost te klimavost zubi.

Može predstavljati velik problem za pacijenta pogotovo ukoliko je bolest uznapredovala.
Sve navedene probleme uočio je gospodin Branko iz Krapinskih Toplica prije nego se obratio za pomoć u Polikliniku ARENA.

Pročitajte i ovo PR POLIKLINIKA ARENA Zdravlje nema cijene i ulaganje u njega uvijek je dobra ideja - prijavite se na besplatan pregled Autor fotografije: Poliklinika Arena POLIKLINIKA ARENA Mali vodič za pravilnu oralnu higijenu

Na prvim konzultacijama stomatolozi su kao probleme naveli pomičnost zubi, nedostatak nekoliko njih i nemogućnost žvakanja. A na pitanje što zapravo želi, pacijent je jednostavno odgovorio: lijep osmijeh kakav sam imao prije 20 godina! Prilikom istog posjeta napravljen je detaljan specijalistički pregled (3D CBCT i 2D dijagnostika, klinički pregled) te se započelo s planiranjem implantoprotetskog rada.

  PR PR


Zbog količine i kvalitete kosti analizirane 3D CBCT dijagnostikom, kao najbolje rješenje preporučeno je takozvano polufiksno rješenje (zubi na prečki koju nose 4 zubna implantata u svakoj čeljusti). Ovakva vrsta rada ima nekoliko prednosti među kojima je u prvom redu činjenica da zube možete skinuti i očistiti, što je važna stavka lakšeg održavanja temeljite higijene. Druga prednost je što ovakav protetski rad ima u potpunosti funkciju fiksnog rada, osigurava stabilnost i osjećaj sigurnosti da zubi neće u nekom trenutku „ispasti“. Uzbuđeni pacijent je saslušao i prihvatio prijedlog stomatologa o tri faze terapije koje su najbolje u njegovom slučaju.

PRVA FAZA
Specijalist oralne kirurgije je izvadio preostale zube i ugradio 4 implantata u gornju čeljust i 4 u donju čeljust nakon čega je pacijent dobio svu potrebnu postoperativnu njegu (uključujući antibiotik, tablete protiv bolova i led).
Procijenjeno je da je potrebno pričekati 4 mjeseca za oseointegraciju implantata (srastanje s kosti) pa su uzeti otisci i izrađeni privremeni zubi koji će gospodinu služiti dok implantati ne srastu s kosti u cijelosti.

DRUGA FAZA
Napravljena je kontrolna RTG snimka kako bi se provjerilo zarastanje zubnih implantata s kosti nakon čega je dogovoren termin za stavljanje pokrovnih vijaka na zubne implantate. Postojeći privremeni zubi su prilagođeni, a pacijent je bio slobodan do sljedećeg termina za 3 - 4 tjedna.

TREĆA FAZA
Ovog puta na red je došlo uzimanje funkcijskih otisaka za početak izrade definitivnog rada. Par sati nakon toga iz dentalnog laboratorija Poliklinike ARENA stigli su modeli pomoću kojih su, na temelju fizionomije lica i odnosa gornje i donje čeljusti, određeni budući položaj, veličina i oblik zuba.

Idući dan napravljena je proba budućih zubi te su provjerene funkcijske kretnje, zagriz i estetika zubi. Pacijent je u ovoj fazi po prvi puta vidio svoj novi osmijeh i bio je prezadovoljan jedva čekajući da rad napokon bude do kraja gotov.


Nije dugo čekao, prečke su pričvršćene u ustima na zubnim implantatima te je gospodinu predan konačni protetski rad. Dobio je upute za održavanje higijene, a iz ordinacije je izašao sa širokim osmijehom. Na jednoj od redovitih kontroli rekao je da je s radom sve u redu te ima osjećaj kao da su to njegovi prirodni zubi, baš kao i prije 20 godina.

  PR PR


Iz Poliklinike ARENA kažu kako je njihova zadaća završena - još jedna pacijentova želja je uspješno izvršena.


Ukoliko ste se pronašli u priči pacijenta Branka, obratite se s povjerenjem u Polikliniku ARENA na 01/6542-655. Ostvarite i Vi svoju želju!

Stomatološka poliklinika ARENA
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Tel: 01/6542-655
Web: http://www.arenapoliklinika.hr
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Facebook page: https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene