Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivaju razvedeni

Kako prepoznati da će partner od vas zatražiti razvod?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolje savjeti za uspješnu vezu zapravo dolaze od razvedenih ljudi, zaključeno je u studiji koja se provodila 28 godina.

Dr. Terri Orbuch, profesorica na Sveučlištu u Michiganu i autorica knjige 'Ponovni pronalazak ljubavi: Šest jednostavnih koraka za novu i sretnu vezu', otkrila je da najbolji savjeti za uspješnu vezu zapravo dolaze od razvedenih ljudi, piše Shine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nisu svi bili zadovoljni Trebala je to biti velika promjena u razvodima, ali ništa od toga: Zakon se mijenja nakon 90 godina Razvod braka, ilustracija - 1 Novi prijedlog u Saboru Uskoro bismo mogli lakše do razvoda braka, ali nisu svi zadovoljni: "Prvo se to napravilo s ovrhama"

>> Najčudniji običaji kojima se slavi – razvod!

Ona je 1986. godine započela provoditi studiju u kojoj je sudjelovalo 373 tek vjenčanih parova. Do 2012., 46 posto njih se razvelo, što je otprilike nacionalni prosjek u SAD-u. Gotovo svi razvedeni naveli su barem jednu od sljedećih pet stvari. Kažu da bi ih poboljšali da su imali još jednu priliku.

1. Novac

Mnogi razvedeni rekli su kako je jedan od glavnih razloga konflikta tijekom prvih godina braka, način na koji partneri troše novac. Šest od deset ispitanika kazali su kako u sljedećoj vezi neće dijeliti troškove života. Dr. Orbruch preporuča da svatko napravi vlastitu procjenu potrošnje novca i uštede te o tome razgovara s partnerom u ranoj fazi veze. To je jedna od prvih stvari oko kojih bi se par trebao složiti.

2. Privrženost

Muškarci traže pažnju, (što se ne odnosi nužno na seks) čak više od žena. 'Muškarci žele da ih njihove supruge primjećuju', kaže dr. Orbruch. Kada žena ne dobiva dovoljno pažnje od supruga, dobiva je od djece, stoga će muškarci prije zatražiti razvod ukoliko pažnja izostane, nego žene. Prema njezinom savjetu, partneri bi jedni prema drugima trebali iskazivati pažnju češće.

3. Krivnja

Oni koji su osjećali krivnju zbog toga što su kao par bili nekompatibilni ili premladi, iskusili su manju tjeskobu, nesanicu ili depresiju, od onih koji su krivili svog partnera ili sebe za prekid. Dr. Orbruch savjetuje da treba preispitati što je pošlo po zlu u vezi, umjesto automatskog pripisivanja krivnje.

4. Komunikacija

Dr. Orbruch napominje kako mnogi parovi zapadaju u fazu 'održavanja veze', a trebali bi se koncentrirati na komunikaciju. Predlaže da bi svaki par trebao imati deset minuta za razgovor o temama koje ne uključuju posao, vezu, kuću ili djecu.

5. Nastavite dalje sa svojim životom

'Otpuštanje' prošlosti je ključ za sretnu vezu. To je točno za ljude koji su u braku kao i za one koji traže vezu. Ako razmišljate o bivšem partneru ili svađi koja se dogodila prije tjedan dana, možda nemate zdravu i pozitivnu interakciju. Ljudi koji su se osjećali neutralno kada su u pitanju 'bivši', mnogo brže pronađu drugog partnera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene