Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova teorija

Kako je globalno zagrijavanje pomoglo čovječanstvu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život naših predaka, kao uostalom i naš, ovisio je o vremenskim uvjetima.

Španjolski znanstvenici tvrde da su klimatske promjene utjecale na migraciju čovjeka pa je to jedan od razloga što su njegovi preci u Europu došli tek prije 1,4 milijuna godina. Naime, do tada je na europskom tlu bilo toliko hladno da čovjek na njemu nije mogao preživjeti. No, onda se temperatura, negdje u tom periodu, podigla na 13 stupnjeva pa je pračovjek prvo iz Afrike stigao do Španjolske, a potom krenuo diljem Europe.

Pročitajte i ovo Gastarbajteri - 1 Srce vuče Oni su ipak odlučili vratiti se u Hrvatsku: "Situacija se promijenila. Prošla su vremena kad je poslodavac govorio ako nećeš ti, ima tko će" Britanski premijer Rishi Sunak Na sastanku s Meloni Britanski premijer upozorio: "Migracije će nas preplaviti ako ne promijenimo globalne zakone"

Nove dileme oko 'najstarije frule'

Ova je znanstvena teorija o tome kako su klimatske promjene utjecale na čovjekovo naseljavanje objavljena u Journal of Human Evolution. Teorija je temeljena na analizama nalazišta Barranco Leon u jugoistočnoj Španjolskoj gdje su otkriveni ostaci čovjeka stari 1,4 milijuna godina, piše Daily Mail. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene