Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rogovi od 2,77 metara

Kako bi tek brzo bježali da u Pamploni imaju ovakve bikove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najduže rogove na svijetu ima 7-godišnji JR, teksaški dugorogi bik. S izmjerenih 2,77 metara ušao je u Guinnesovu knjigu rekorda. Da bi stvar bila još bolja, rogovi mu još rastu.

Iako je ime dobio po liku iz legendarne sapunice 'Dallas', JR nije Teksašanin. Nije čak ni Amerikanac. On je naime, član najvećeg krda teksaških dugoroga u Australiji i živi na ranču u Leahton Parku u Queenslandu koji se proteže na 450 hektara, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu

Guinnesovu titulu bika s najvećim rogovima JR je oduzeo biku Shadow Jubileeju iz Ohioa kojem je od vrha do vrha izmjerena dužina rogova 'samo' 2,23 metra. 

JR-ovi vlasnici, 50-godišnji Michael Bethel i njegova 39-godišnja supruga Linda počeli su uzgajati teksaške dugoroge prije 14 godina.

'Mislim da JR ne shvaća koliko je pozornosti privukao sada kada je rekorder. On je sretan i zdrav. Nema nikakav poseban tretman. Jednostavno ga pustimo da pase uokolo s klokanima poput ostatka krda', kazao je ponosan vlasnik. 'Ima tek 7 godina, tako da će još malo rasti. Ova vrsta goveda živi 20-ak godina tako da njegovi rogovi mogu još narasti'. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene