Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili korištene smartphoneove

Kad pročitate ovo možda odustanete od sexy fotografija na mobitelu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz korištenih mobitela stučnjaci su 'izvukli' razodjevene selfije, ali i one na kojima su muškosti prethodnih vlasnika uređaja

Opcija vraćanja na tvorničke postavke kod Android mobitela ne briše sve podatke, otkrili su istraživači. Iz korištenih mobitela preuzeli su više od tisuću fotografija muškaraca i žena u raznim fazama razodijevanja, piše Independent.

Pročitajte i ovo Oblaci iznad Zagreba privremeno ugašena Propust na web-stranici Grada Zagreba za prijavu štete: Procurili osobni podaci Slika nije dostupna Šest savjeta Želite pobjeći s Facebooka? Ovih 6 stvari trebate napraviti prije toga

Studiju je proveo Avast koristeći napredne tehnike dohvata podataka s 20 'second hand' mobitela kupljenih putem eBaya.

Uspjeli su oporaviti više od 40 tisuća fotografija, među kojima 250 'selfija' muškosti prethodnih vlasnika. Također, uspjeli su identificirati vlasnike četiri od ukupno 20 mobitela, a količinu prikupljenih podataka opisali su nevjerojatnom.

Ovo je najbolji telefon na svijetu – za selfie fotografije!

Iz Avasta za problem optužuju metodu brisanja podataka - opcijom vraćanja na tvorničke postavke briše se direktorij koji vodi do podataka, ali ne i sami podaci.

Google brani svoj operativni sustav tvrdnjom da su znanstvenici koristili starije Androide, te da njihovi rezultai ne odražavaju sigurnosnu zaštitu kod verzija Androida koje koristi 85 posto korisnika.

To znači da su sigurno korisnici koji koriste 4.0 verziju i one nakon nje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene