Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podvodni hotel

Još jedno čudo arhitekture, pogodite gdje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se Dubai već može podičiti mnogim čudima moderne arhitekture, uskoro će dobiti i svoj podvodni hotel.

Kada govorimo o revolucionarnom dizajnu u arhitekturi, Dubai zasigurno prednjači pred većinom zemalja svijeta. Tamo se već nalazi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalif, ali i brojni umjetni otoci koji oblikom podsjećaju na kartu svijeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka rasplet situacije Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik Slika nije dostupna Devetero ozlijeđenih VIDEO Plamena buktinja na poznatoj turističkoj lokaciji: Poginulo 16 osoba, život izgubio i zaštitar spašavajući druge

Uz sva čuda arhitekture koja imaju u Dubaiju, nije nikakvo čudo što će uskoro napraviti i podvodni hotel, doduše, samo će se pola hotela nalaziti ispod površine mora, ali to nipošto ne umanjuje važnost ovog pothvata.

'Water Discus Hotel' bit će sagrađen u obliku letećeg tanjura, a sobe će bit napravljene od stakla, a nalazit će se ispod površine mora.

Dva diska, jedan ispod vode i jedan iznad nje bit će povezani trima stupovima u kojima će se nalaziti stubišta i dizala kojima će se gosti spuštati u morske dubine.

>> Otok u Dubai Worldu na akciji. Cijena? Prava sitnica...

Gornji disk bit će sagrađen dovoljno visoko da izdrži nalete tsunamija i poplave, a donji disk se automatskli diže na površinu u slučaju bilo kakve opasnosti.

Na žalost kompanije '>Deep Ocean Technology' koja gradi ovaj hotel, on se neće moći podičiti titulom prvog podvodnog hotela, jer tu titulu već nosi jedan resort na Maldivima.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene