Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ambiciozan cilj

S 13 godina krenuo u osvajanje Mt. Everesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaestogodišnji dječak iz Kalifornije namjerava se pokušati popeti na Mount Everest, a ako uspije bit će najmlađa osoba koja se popela na najvišu planinu svijeta.

Jordan Romero će se na Mount Everest pokušati popeti s svojim ocem i njegovom djevojkom. Oboje imaju iskustva u penjanju i pomažu dječaku u pripremama za teški uspon. Kada je Jordan imao devet godina, školski mural na kojem je bilo nacrtano sedam najviših vrhova svijeta inspirirao ga je za ambiciozan cilj, svladavanje najviših vrhova svijeta na svim kontinentima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi osvajač Mt. Everesta Za najvećeg živućeg Novozelanđanina izabran - mrtav Hillary! Slika nije dostupna Sve se osjećaju dobro Devet članica prešlo 'Khumbu icefall' i prespavalo na 6000 m

'Rekao sam to ocu i nije odbio. Odmah smo počeli trenirati', kazao je Jordan. U dobi od deset godina, postao je najmlađi Amerikanac koji se popeo na Kilimanjaro, najviši vrh Afrike, a u međuvremenu je svladao još četiri najviša vrha svijeta, uključujući i Mount McKinley na Aljasci.

Jordanova majka Leigh Anne Drake kaže da podržava svog sina. Ekspedicija na Everest stajat će obitelj Romero 150.000 dolara, a penjat će se s tri šerpe. Najmlađa osoba koja se dosada popela na Mount Everest je Nepalac Temba Tsheri koji je tada imao 16 godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene