Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodna situacija

Jezivo: Pogledajte što običan sudar s pticom može učiniti zrakoplovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovakvim se slučajevima ne riskira i traži se povratak u zračnu luku.

Pilot Airbusovog 321 zrakoplova nije imao izbora nego vratiti avion u međunarodnu zračnu luku u Seattleu nedugo nakon što se po polijetanju u srijedu poslijepodne sudario s pticom.

Pročitajte i ovo Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan? Zrakoplovu Boeing 777 otpao kotač Boeing 777 VIDEO Drama na letu: Zrakoplovu otpala guma i pala na parking, uništeno nekoliko automobila

Nesretna je životinja pogodila sam nos zrakoplova, te je udar bio toliko silovit da kapetan nije htio riskirati živote 150 putnika i šest članova posade.

Premda nije rijetkost da se ptice sudare sa zrakoplovom, rijetko kada dođe do neke veće nesreće. Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo SAD-a od 1988. godine do danas bilježi tek 200 smrtnih slučajeva.  Zrakoplov je uspješno prizemljio, a čelnici spomenute zračne luke su u međuvremenu objavili fotografiju koja je potvrdila da je donio odličnu odluku. 

U izvješću nije rečeno koja je to vrsta ptice stradala u sudaru sa zrakoplovom, no slika šteta je internetske zafrkante ponukala da zaključe kako je u pitanju bio pterodaktil.

Instruktor letenja Josh Donaldson novinarima TV postaje ABC je pojasnio da su ptice neugodni 'neprijatelji' svakog pilota jer ih je nemoguće izbjeći, te da nema druge nego prisilno sletjeti u sljedeća tri slučaja: ukoliko ptica pogodi staklo na pilotskoj kabini, ako zbog nje strada navigacijski sustav ili uđe u motor i izazove kaos. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene