Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priče ili ...?

TAJNE IZ DUBINA Jezive priče s pet misterioznih otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko nekolicine svjetskih otoka desetljećima pa i stoljećima nastaju priče, često s elementima horora. Ovo su neke od najvećih otočnih jezivih misterija na svijetu.

1. Brazilska Atlantida

I Brazil ima svoju Atlantidu koja zaokuplja generacije istraživača. Pokušaji da je pronađu su brojni, a 2013. grupa geologa tvrdila je kako je pronašla izgubljeni otok. Znanstvenici su, naime, pronašli granitnu stijenu i tragove kvarca na dubini od 2500 metara, a tvrde da pripadaju Atlantidi jer ti elementi mogu nastati samo na zemlji. No, s obzirom da daljnjih otkrića nema, nema ni dokaza da je uistinu riječ o potopljenom otoku.

Pročitajte i ovo Objekt na australskoj plaži Tajanstveni metalni cilindar VIDEO Napokon riješen misterij: Otkriveno što je zapravo misteriozni objekt koji se nasukao na australskoj plaži Korčula je sve traženije mjesto za odmor sve je više posjetitelja Korčula postaje sve veća turistička atrakcija, a Vela Luka diše u znaku Olivera: "Njegova pjesma ostaje, a mi moramo biti zahvalni na tome"

2. Phi Phi

Odmor života na tajlandskom otoku završio je tragično za dvije sestre iz Kanade, Audrea i Noemi Belenger čija su tijela pronađena u hotelskoj sobi. Obdukcijom je utvrđeno kako su u tijelu imale iznimno visoke razine insekticida koji su, navodno, popile sa sirupom za kašalj. Njihov otac, međutim, nikada nije prihvatio to objašnjenje, a osim toga, pronađena je i snimka kako nepoznati muškarac ulazi u njihovu hotelsku sobu. Do današnjeg dana ostao je misterij kako su sestre i zašto popile otrov.

Vulkan koji intrigira znanstvenike - Mogao bi otkriti tajnu života

3. Otok George

Otok je bio sretno mjesto do 1876. godine kada se dogodila tragedija. Oluja je prijetila da će brod Walrus razbiti o stijene pa je kapetan naredio ljudima da se ukrcaju na čamce za spašavanje. Nažalost, svi su se utopili osim jednog mornara. Bar je on tu priču ispričao ribaru koji ga je spasio. Međutim, ribari su godinu dana kasnije otkrili unakažena tijela trojice muškaraca kojima su nedostajale - glave. Našli su i improvizirane šatore od brodskih jedara. Pretpostavlja se da je riječ o kapetanu Walrusa i članova posade koje je ubio sjekirom jedini preživjeli mornar. Nitko ga poslije nije vidio, izgubio se u divljinama Labradora.



4. Otočje Marieta

Nalazi se blizu obale Meksika i nenastanjen je. Narod Huichol, domorodačko stanovništvo koje još uvijek održava rituale za Oca Sunce i Majku Vodu, vjeruje da se oni sjedinjuju upravo na otočju Marieta. Na njemu se nalazi i plaža koju je nemoguće vidjeti s morske strane. Eksperti kažu da takva plaža nije mogla nastati prirodnim putem već da je posljedica jake eksplozije bombe. Naime, otočje je bilo zaštićena zona u kojoj se nalazila i vojna baza. Misterij kako je nastala plaža i dalje je neriješen.

5. Yonaguni Jima


Japanski geolog Masaaki Kimura uvjeren je kako su masivni kameni blokovi u vodama Yonaguni Jime ostaci antičkog japanskog grada koji je potopljen za vrijeme potresa. Kimura vjeruje kako je grad postojao prije 5000 godina te da su pod morem ostaci njegovim hramova, dvoraca, zgrada koje je napravila ljudska ruka, piše Listverse.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene