Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci dokazali

Glazba vam daje supermoći!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se brže oporaviti od operacije, bolje koncentrirati, povećati snagu i izdržljivost? Slušajte glazbu!

Američko istraživanje pokazalo je da su pacijenti, koji su nakon operacije slušali glazbu, imali manji tlak je je potreba za lijekovima bila manja nego kod onih koji su se oporavljali u tišini. Osim u oporavku pacijenata glazba pomaže i kirurzima. Oni vejruju da bolje operiraju ako im u pozadini sviraju omiljene pjesme. To su potvrdili i znanstvenici koji kažu da glazba daje- supermoći!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A BLIŽE SE BLAGDANI Čeka li i ostatak svijeta kaos kao na Otoku? Nije sve u Brexitu, noćna mora globalnog lanca opskrbe postat će još gora Zdravko Marić Promjena Zakona o obnovi Vlada će osigurati stopostotni iznos konstrukcijske obnove, premijer najavio i pomoć Zagrebu tešku 150 milijuna kuna: "Svatko treba raditi svoj posao"

>> Dokazano je, glazba je droga!

Osim na zdravlje glazba pozitivno utječe i na koncentraciju. Liječnici čak preporučuju roditeljima da potiču djecu odmalena na sviranje nekog instrumenta i da slušaju glazbu, piše Blic. Prema njima, ljubitelji glazbe u bučnoj prostorji mogu isključiti pozadinske zvukove i bolje se koncentrirati na razgovor. Prema tome, djeci to može pomoći da se tijekom žamora ili neke buke u učionici koncentriraju na ono što im govor učitelj.

Brojne studije su pokazale da će ljudi kupiti skuplje vino ako u pozadini svira klasična glazba, jer se tada osjećaju bogatije. To znači da glazba utječe i na vaše potrošačke i prehrambene navike. Glazba mijenja percepciju vremena, uz nju se čini da vrijeme brže prolazi. No, ako vam glazba svira dok radite neki posao na koji se morate koncentrirati učinit će vam se da vrijeme prolazi sporije.

Glazba svoje moći ima i kod vježbanja. Osim što ga čini zabavnijim, uz glazbu se postižu bolji rezultati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene