Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno mogućnosti

Jeste li za spajanje godišnjeg s blagdanima? Pogledajte kakve sve prilike nudi 2017. godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lipanj će biti najzahvalniji mjesec u godini ukoliko ste skloni tome da spajate dane godišnjeg odmora s blagdanima.

Ukoliko ste među ljudima koji katkad vole "hvatati krivine" i to vam dopuštaju prilike, radno mjesto i naklonost nadređenih, 2017. godina ponudit će vam niz prilika da spojite koji dan godišnjeg odmora s blagdanima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Produženi vikendi Evo koliko još slobodnih dana možete 'ukrasti' do kraja godine! Slika nije dostupna Nakon godišnjeg VIDEO Koliko nas PRODUŽENIH VIKENDA čeka do kraja godine

Naime, dosta njih pada na radne dane, a prva prilika da malo produžite odmor ukazat će se već u siječnju. Primjerice, Sveta tri kralja se slave u petak, što drugim riječima znači da se uz četiri dana godišnjeg može ishoditi punih devet slobodnih dana, od 31. prosinca do 9. siječnja (uključena su i dva vikenda).  

U veljači i ožujku takvih prilika neće biti, ali Uskršnji ponedjeljak (17. travnja) i Praznik rada (ponedjeljak, 1. svibnja) ponovo nude mogućnost da se nešto spoji u travnju, odnosno početkom svibnja.

Ista stvar vrijedi za lipanj s obzirom na to da Tijelovo pada u četvrtak (15. lipnja), a Dan antifašističke borbe tjedan dana kasnije (četvrtak, 22. lipnja). 

Do sredine kolovoza od spajanja ništa (25. 6. Dan državnosti, nedjelja; 5.8. Dan domovinske zahvalnosti, subota), ali s obzirom na to da Velika Gospa pada u utorak (15. kolovoza), eto nove prilike da se nešto malo produži uživancija daleko od radnog mjesta.

Na Dan neovisnosti nećete moći računati (8. listopada, nedjelja), ali zato Dan svih svetih (1. studenoga, srijeda), Božić (25. prosinca, ponedjeljak) i Sveti Stjepan (26. prosinca, utorak) otvaraju nove mogućnosti.

Jasno, tu je i Nova godina, a mnogi neće morati raditi niti na Silvestrovo s obzirom na to da pada u nedjelju. Ako pritom imamo na umu da je zakonski minimum godišnjeg odmora četiri tjedna, ispada da oni spretni 20 dana godišnjeg mogu pretvoriti u čak 45 slobodna dana.

Državni blagdani u Hrvatskoj u 2017. godini

1. 1. Nova godina - Nedjelja
6. 1. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Petak
16. 4. Uskrs - Nedjelja
17. 4. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
1. 5. Praznik rada - Ponedjeljak
15. 6. Tijelovo - Četvrtak
22. 6. Dan antifašističke borbe - Četvrtak
25. 6. Dan državnosti - Nedjelja
5. 8. Dan domovinske zahvalnosti - Subota
15. 8. Velika Gospa - Utorak
8. 10. Dan neovisnosti - Nedjelja
1. 11. Dan svih svetih - Srijeda
25. 12. Božić - Ponedjeljak
26. 12. Sveti Stjepan - Utorak

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene