Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar tek!

Jeste li za cheeseburger s tartufima i listićima zlata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cheeseburger je zasigurno jedno od najpopularnijih jela u cijelome svijetu, a jedan restoran u američkom gradu Pasadena tvrdi kako je prvi cheeseburger nastao upravo u njihovoj kuhinji.

U restoranu The Rite Spot tvrde kako je krajem 20-ih godina prošlog stoljeća mladom kuharu Lionelu Sternbergeru slučajno pregorjela jedna strana pljeskavice koju je pripremao. 'Umjesto da je pljeskavicu bacio u smeće, jednostavnu ju je preokrenuo i na nju stavio velik komad sira kako bi prikrio svoju grešku, te je takvo jelo poslužio gostu koji se oduševio', rekao je Paul Little iz trgovačke komore Pasadene.

Pročitajte i ovo Ilustracija: GettyImages Drama u Albaniji Prijetnje, otrovani psi i posječena stabla: Kaos i otvoreni rat zbog skupocjene delicije Slika nije dostupna Uspjeh britanskih znanstvenika Predstavljen izum koji bi mogao spasiti živote 1,2 milijarde ljudi na Zemlji

Iz tog razloga cijela Pasadena ovaj tjedan slavi u čast cheeseburgera, piše Daily Mail.

U posljednjih devedeset godina, ovo popularno jelo je doživjelo mnogo izdanja, a jedno od najpoznatijih je najskuplji njujorški cheeseburger kojeg je 2008. godine predstavio restoran The Wall Street Burger Shoppe. Ovaj sendvič za koji ćete izdvojiti 175 $ sastoji se od peciva posipanog listićima zlata, pljeskavice od skupocjene Kobe govedine, crnih tartufa, divljih gljiva, švicarskog gruyere sira i pečenih guščjih jetra.

Ukoliko mislite da je ova verzija cheeseburgera pretjerana, možda Vam se svidi sendvič koji je osmislio vlasnik jednog restorana u Teksasu. Na njegovom meniju se, između ostalog, nalazi i cheeseburger s pohanim sladoledom i cheeseburger s palačinkom. Koliko god se to nama činilo bizarnim, vlasnik ovog restorana je siguran u uspjeh svojih 'kreativnih' jela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene