Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Eksplozija na Suncu

Jaka solarna oluja na putu je prema Zemlji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanastvenici upozoravaju da bi, kada dođe do udara, moglo doći do poremećaja u radu komunikacijskih i električnih sustava.

Velika eksplozija koja se dogodila na Suncu imala je za posljedicu solarnu oluju koja ide ravno prema Zemlji, upozoravaju znanstvenici.

Ističu kako bi, kada dođe do udara, moglo doći do poremećaja u radu komunikacijskih i električnih sustava.
Solarni bljesak, koji se na Suncu pojavio kasno u srijedu, vrlo je jak, magnitude kakvu promatrači nisu vidjeli godinama, piše Independent.

'Solarna oluja, koja dolazi iz središta nama najbliže zvijezde, predstavlja direktnu prijetnju jer ide ravno na Zemlju', ističu stručnjaci iz Space Weather Prediction Centra u Coloradu.

Oluja se kreće prema Zemlji brzinom od 4,02 milijuna kilometara na sat, izjavio je prognostičar Tom Berger, procjenjujući da bi do Zemlje trebala stići u petak.

Katastrofa izbjegnuta, ali se borba i dalje nastavlja!


Ipak, istaknuo je kako oluja ne bi trebala imati veće učinke na ljude, a najjače će se osjetiti na Sjevernom polu. No, zbog utjecaja na Zemljino magnetsko polje, moglo bi doći do smetnji u satelitskim i radio vezama.

Solarna oluja imat će i jednu pozitivnu posljedicu na Zemlju; naime, polarno svjetlo, tzv. Aurora Borealis bit će tijekom vikenda posebno dobro vidljiva.
 

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene