Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dobro jutro

Iznimno otrovan pauk ga je ugrizao za penis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda žrtve rijetko umru, riječ je o vrlo bolnome iskustvu, patnji kakvoj ne bismo nikome poželjeli.

Neimenovani mladić (21) iz južnog dijela Sydneyja završio je u utorak u bolnici tek što je otvorio oči i otišao obaviti jutarnju nuždu. Naime, samo koji trenutak nakon što je onakav polusnen sjeo na školjku, za penis ga je ugrizao latrodectus hasseltii, kod nas poznat pod nazivom pauk crvenih leđa.

Pročitajte i ovo Banane - 4 Voli banane Evakuirana trgovina nakon što je voditelj vidio otrovnog pauka čiji ugriz kod muškaraca može izazvati višesatnu erekciju Osijek Novosti od jeseni Mnogima je trn u oku, nije ga bilo gotovo pet godina, a sada se vraća u grad na Dravi

Riječ je o iznimno opasnoj vrsti koju enciklopedija Britannica u članku "Deset najotrovnijih paukova" ističe na drugome mjestu.

Mladić je u međuvremenu već otpušten iz bolnice u stabilnom stanju, međutim zasigurno će još koji dan živjeti u strahu jer je vjerojatno i sam u medijima vidio što se gododilo prije samo dva tjedna.

Tada je, prepričajmo, iznenada preminuo od njega tek godinu dana stariji Jayden Burleigh, kojeg su također nakon ugriza istog pauka otpustili iz bolnice uz vjeru da će sve biti u redu.

Imamo lošu vijest za arahnofobe: Otkrili pauka koji pliva, roni i jede ribe!

Nažalost, situacija se dva dana kasnije iznenada zakomplicirala, pa iako su liječnici puna četiri dana cijedili sadržaj gnojnog čira nastalog nakon ugriza.

Pauk crvenih leđa obično nije agresivan, a hrani se insektima i manjim pripadnicima svoje vrste. Ipak, ženke koje brane svoja jajašca znaju napasti, a do ugriza često dođe i ukoliko se zavuku u odjeću ili obuću kada se osjećaju zarobljenima i ugroženima.

Godišnje od njih strada oko dvije tisuće Australaca, no budući da je postojeći protuotrov učinkovit, susreti s njima doista vrlo rijetko završe fatalano.

Žrtve uglavnom osjete mučninu, znojenje i ubrzan rad srca, gdjekad može doći i do povraćanja, a ni bol nije zanemariva, ovisno o tome koliko otkrova pauk ubrizga u žrtvu.

U Hrvatskoj ih, srećom, nema, međutim znaju koji puta zalutati na drugi kraj svijeta ako se slučajno zavuku u kakvu izvoznu kutiju s voćem. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene