Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz studentskih klupa u svjetske karijere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve kojima međunarodni odnosi i diplomacija predstavljaju životni i profesionalni izbor studiji na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu idealno su rješenje. I u akademskom i u poslovnom smislu.

To najbolje dokazuje već pet naraštaja studenata ove, po mnogo čemu, jedinstvene visokoškolske ustanove u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Da uspješna karijera uistinu počinje na Visokoj školi na najbolji način potvrđuju mnogobrojne studentice i studenti međunarodnih odnosa i diplomacije koji su svom životnom pozivu posvećeni i kroz akademski rad i kroz najrazličitije aktivnosti u poslovnom i volonterskom smislu. Tako Irma Bašić, studentica dvogodišnjeg specijalističkog diplomskog stručnog studija, ima neprocjenjivo iskustvo humanitarnog rada u Africi, a njezin kolega Filip Brkić, student trogodišnjeg preddiplomskog stručnog studija, kao poznato lice s malih ekrana izvrsno zna koliko je sport važan kada je riječ o međunarodnoj suradnji.

Pročitajte i ovo Moskva Zatvorila finski konzulat Rusija protjerala devetero diplomata: Otkrila i razlog tog poteza Gordan Grlić Radman Diplomatska nota Ministarstvo reagiralo na protjerivanja diplomata: "Razmotrit ćemo daljnje korake i postupke"

Irma Bašić koja je prije specijalističkog studija na Visokoj školi uspješno završila i preddiplomski stručni studij naglašava: „U svom trogodišenjem obrazovanju na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije stekla sam posebna znanja i vještine na polju međunarodne politike i diplomacije. Smatram da će mi ovo obrazovanje biti izrazito korisno u budućnosti. Također sam, kako bih proširila svoja znanja i iskustva, sudjelovala na studijskim stručnim putovanjima u organizaciji Visoke škole koja su sastavni dio nastavno-stručnog procesa. Stručno putovanje u Španjolsku (susret s predstavnicima vlasti i monarhije), Beč (susret s predstavnicima UN-a i austrijskog Parlamenta), Sarajevo (susret s predstavnicima vlasti) i Indiju (susret s predstavnicima vlasti) dali su mi uvid u politički i društveni sustav ovih zemalja, ali su mi pružili i iznimno zanimljiva poznanstva i iskustva“. Filip Brkić, komentator, urednik i voditelj nekoliko emisija na RTL televiziji, također ističe izvrsno iskustvo rada i napredovanja na Visokoj školi: „O našoj Školi mogu reći samo najbolje! Izabrao sam je prvenstveno zato jer želim dobiti dodatnu širinu znanja za život i karijeru, a prepoznao sam je kao pravi izbor za sebe. Osim sporta, povijest, geopolitika i diplomacija definitivno su područja moga profesionalnog interesa. Škola mi pruža priliku da se realiziram i na drugom životnom polju, a poznati i priznati profesori bili su jedan od glavnih kriterija pri mom odabiru. Njihov individualan pristup i susretljivost, omogućavaju mi uspješno školovanje unatoč brojnim drugim obvezama koje me prate. Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld je škola europskih standarda i moja velika prilika za dodatno obrazovanje.“ Želite li postati Irminom i Filipovom kolegicom i kolegom te budućim ekspertima za međunarodne odnose i diplomaciju, sada znate gdje u Hrvatskoj počinje svjetska karijera. Odluku o perspektivnoj budućnosti možete donijeti odmah.

Saznajte više na www.diplomacija.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene