Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPOVIJEST ŽENE LOPOVA

ČISTEĆI ZRAKOPLOVE STEKLA BOGATSTVO 'Ako drugi uzimaju, zašto ne bi i ja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvuči nevjerojatno no jedna od najvještijih lopova organizirane kriminalne bande koja hara po aerodromima je žena.

Otkrila je kako je svojim 'ljepljivim' prstima, zajedno s pripadnicima velike bande koja operira po američkim aerodromima stekla bogatstvo. Žena koja se nalazi pod istragom, ispričala je kako je uz posao čistačice zrakoplova ostvarila bogatstvo zahvaljujući nemarnim putnicima te sebi i svojoj obitelji omogućila lijep život u blagostanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Slika nije dostupna Uhićeni su VIDEO Službenici u zračnoj luci krali iz torbi putnika, kamera je sve zabilježila

Policija vjeruje kako je žena dio veće organizirane kriminalne bande koja krade po aerodromima u SAD-u, a u istragu su uključeni i mehaničari letova kao i drugo osoblje aerodroma.

Iako je žena priznala kako je, čisteći avion pronašla jedan tablet kojeg je uzela, istražitelji vjeruju da se radi o krađi puno većih razmjera. U svojim postupcima ne vidi problem.

'Razmišljam na način ako je uredu da drugi uzmu, zašto ne bi i ja ako pronađem ovakve skupe stvari?', ispričala je žena policiji.

'Kad pronađem nešto, kažu mi neka zadržim tu stvar ako želim. Ako želim prijaviti pronađeno, to je moja stvar, no ne moram prijaviti', rekla je žena objašnjavajući policiju proceduru oko pronalaska stvari na zrakoplovima. 

Ispričala je kako često pronalazi vrijedne stvari ispod sjedala zrakoplova, a kako se čišćenje vrši bez nadzora, uopće nije problem uzeti te stvari te ih odnijeti kući.

'Uzela sam jer je bilo jednostavno. Svakodnevno putnici za sobom ostavljaju vrijedne stvari, dokumente, novac, elektronske uređaje, igračke. Uglavnom su to iPadi i ostala elektronika', rekla je žena.

Istražitelji napominju kako krađe od strane zaposlenika zračnih luka proizlaze iz činjenice da zaposlenici zračnih luka malo zarađuju. No, ono što predstavlja veći problem je činjenica da se krađe događaju čak i kada se putnici još uvijek nalaze u zrakoplovu ili na aerodromu. Posljednjih nekoliko godina broj krađa na međunarodnim aerodromima je sve veći, kako od strane zaposlenika aerodroma, tako i od strane putnika.

Policija napominje da se najviše kradu elektronski uređaji, potom vrijedne stvari poput nakita, torbica, a krade se i novac. Najveći problem s krađama na aerodromima bilježe Azijske zemlje gdje se vjeruje da također postoje organizirane kriminalne skupine, piše News.com.

Ukoliko želite svoje stvari čuvati na sigurnom, policija preporuča da sve vrijedne stvari držite uz sebe u malenim torbicama koje možete staviti ispod sjedala koje se nalazi ispred vas, tako da ih uvijek možete vidjeti. Torbice obavezno nosite sa sobom ukoliko idete na WC.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene