Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao pola Empire State Buildinga

Indija želi podići najviši kip na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska savezna država Gujarat, na zapadu zemlje, uputila je poziv na ponude za pomoć u izgradnji najvišeg kipa ikad podignutog, spomenika od 182 metra u slavu junaka nezavisnosti, koji bi trebao stajati 300 milijuna dolara.

Kip koji bi trebao biti visok gotovo kao polovica Empire State Buildinga u New Yorku prikazivat će Vallabhbhaija Patela, narodnog vođu koji je uspio postići jedinstvo Indije nakon njezine nezavisnosti od britanskog carstva.

Podrijetlom iz Gujarata, poput Gandhija kojemu je bio bliski suradnik i saveznik, Patel je bio državni ministar u vladi Jawaharlala Nehrua, prvog premijera nezavisne Indije.

Prema oglasu objavljenom preko cijele stranice, kip Patela nazvan 'Spomenikom jedinstva', bit će podignut na otočiću na rijeci Narmada, u Gujaratu, nekoliko kilometara uzvodno od divovskog projekta brane hidroelektrane. (Hina)

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene