451661
451661
451661
451661
451661

INA s partnerima izgradila novo vanjsko jahalište za udrugu Krila

U sklopu svečanog otvorenja Prvenstva Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom 2016. koje se u Sesvetama održalo 24. i 25. rujna, predstavljeno je novo vanjsko jahalište udruge Krila-terapijsko jahanje.

 
 
 
 
Foto: PR
Foto: PR

- U Sesvetama svečano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom 2016. u organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom
 

- U sklopu projekta spajalica INA je pokrenula akciju „Dodajmo još jedno pero u njihova Krila“ i s partnerima izgradila novo vanjsko jahalište udruge Krila, domaćina prvenstva

U sklopu svečanog otvorenja Prvenstva Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom 2016. koje se u Sesvetama održalo 24. i 25. rujna, predstavljeno je novo vanjsko jahalište udruge Krila-terapijsko jahanje, udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, koja je domaćin prvenstva.

Prostore u Sesvetama, kojima se od listopada 2015. godine koristi Udruga Krila-terapijsko jahanje, ustupila je INA u okviru projekta spajalica, a u lipnju ove godine INA je s partnerima pokrenula akciju „Dodajmo još jedno pero u njihova Krila“ s ciljem izgradnje novog vanjskog jahališta kako bi Udruzi osigurala bolje uvjete za njihov rad s korisnicima.

Prisutnima je projekt predstavio g. Davor Mayer, član Uprave Ine: “Prije dvije godine u Ini odlučili smo prazne prostore kompanije dati na korištenje zajednici, prošle godine u našu zgradu u Medulićevoj i u prostor u Sesvetama uselili su se prvi stanari u sklopu projekta spajalica, a danas smo predstavili još jedan rezultat projekta u koji smo ovog puta uključili i čitav niz naših partnerskih tvrtki: novo vanjsko jahalište na dobrobit udruge Krila i svih njihovih korisnika. Osobito nam je zadovoljstvo što su se naši partneri spremno odazvali i uključili u realizaciju projekta te im ovim putem zahvaljujem na društveno odgovornom angažmanu“. Povodom završetka projekta, INA je udruzi Krila dodijelila i simboličnu donaciju u iznosu od 15 tisuća kuna.

Tom prigodom Saša Tuksar, predsjednik udruge Krila, zahvalio je Ini i partnerima uključenima u inicijativu: „Sretan sam i ponosan što INA ulaže u zajednicu na mnogo načina, a jedan od njih je i izgradnja novog vanjskog igrališta s tribinama, što predstavlja nemjerljivu vrijednost za naš rehabilitacijski program koju bez Ine i njenih partnera ne bismo mogli doseći“.

Radovi na izgradnji jahališta trajali su od lipnja do rujna, a na projektu su uz Inu sudjelovali Inini partneri: STSI – Integrirani tehnički servisi, ATALIAN Global services Croatia, Arđent, Elektrocentar Petek, Flamma sustavi, Graditelj svratišta, Graditeljstvo Polančec, ING-GRAD i MK-MONTLIM čijim su predstavnicima uručene zahvalnice.
U projekt se uključio i INA Klub volontera koji je krajem kolovoza i početkom rujna organizirao četverodnevnu volontersku akciju bojanja ograde vanjskog jahališta.


Projekt spajalica dio je šire inicijative „Prostor za vaše ideje“ pokrenute u rujnu 2014. godine. U sklopu Ininog društveno odgovornog rada, INA je odabrane nekretnine koje su u vlasništvu kompanije ustupila na korištenje udrugama koje su svojim radom nastavile doprinositi kvaliteti života lokalne zajednice.

Udruga Krila-terapijsko jahanje, udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, je nevladina, nestranačka, neprofitna dobrotvorna udruga građana osnovana radi ispunjenja zdravstvenih, socijalnih, odgojno-obrazovnih, kulturnih, ekoloških i humanitarnih ciljeva i uvjerenja neposredno vezanih uz pomoć osobama s cerebralnom i dječjom paralizom (posebno djeci i mladima), a posredno svim osobama s invaliditetom te zaštite njihovih ljudskih prava i sloboda.

Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom održava se u organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a ove godine domaćin je prvenstva udruga Krila-terapijsko jahanje. Pravo nastupa u Utakmici u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom imaju svi natjecatelji koji su uredno registrirani u Uredu HKS-a prema kategoriji koja im je dodijeljena od strane ovlaštenog kategorizatora.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se