Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa 7 mjeseci težio svega 3.5 kilograma

Ima nade: Izgladnjela beba preživjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali Minhaj Gedi Farah iz Somalije je bio na rubu života. Čak je i njegova majka odustala od nade da će njena beba, koja je bila sama kost i koža, uspjeti preživjeti.

Nekoliko tjedana intenzivne njege i prehrane pretvorili su izgladnjelog mališana u sretno dijete bucmastih obraza. Dječak je bio star sedam mjeseci, a težak kao novorođenče: svega 3.2 kilograma! Upalih obraza i s rebrima koja su se jasno ocrtavala, Minhaj je predstavljao pravo lice gladi. Ipak, za samo nekoliko tjedana slika se promijenila.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

U posljednja tri mjeseca u Somaliji je od gladi umrlo 29.000 mališana mlađih od pet godina, dok je njih 64.000 izgladnjelo.
UN prognozira da bi u sljedećih nekoliko mjeseci od gladi moglo umrijeti 750.000 ljudi u Somaliji.

Zahvaljujući humanitarnim organizacijama koje pružaju pomoć djeci u Somaliji, usprkos zabranama islamističkih pobunjenika i vremenskim nepogodama, dječak danas izgleda poput svakog zdravog vršnjaka.

Već tokom prvih nekoliko dana intenzivne ishrane, dječakovo zdravstveno stanje počelo se popravljati. Nakon nekoliko tjedana jedenja zaslađenog maslaca od kikirikija bogatog hranljivim supstancama, Minhaj je težak skoro osam kilograma, što je blizu normalne težine za njegov uzrast.

Ali, neka djeca su i dalje u lošem stanju, čak lošijem nego što je bio Minhaj.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene