Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi djeci pokazati primjerom

Ima milijune, a svaki dan skuplja smeće s ulica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogatašica koja radi u čistoći i skuplja smeće po ulici, a ne živi od svojih milijuna rijedak je slučaj. Kineskinja koja posjeduje velik broj nekretnina svojoj djeci vlastitim primjerom želi pokazati da za život moraju zarađivati.

Ima nekretnine vrijedne milijune, a radi u čistoći, na ulici ljeti i zimi. I tako deset godina, bogatstvu unatoč. Kineskinja Yu Yuzhen kaže kako želi pružiti dobar primjer svojoj djeci. 'Briga me koliko novca imam. Ljudi moraju raditi i jesti dok god su živi. Inače se osjećaš beskorisno', kaže Yu. Njezini kolege kažu kako se ne ističe i savjesno obavlja svoj posao.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!"

>> Iako ima milijune svaki dan odlazi na posao!

Yu Yuzhen kaže kako svoju djecu želi naučiti da vlastitim rukama i radom zarade za život. Ona i suprug radili su na farmi, a onda je počela raditi u čistoći. Bogatstvo je stiglo iznenada, dobili su 21 nekretninu u zamjenu za kuće koje su im porušene. 'Ne želim govoriti o svojim nekretninama. Ja sam samo obična radnica. Sjediti kod kuće i ne raditi ništa bilo bi mi neugodno', skromna je Yu.

Prema podacima za 2011. godinu najmnogoljudnija zemlja na svijetu ima gotovo milijun milijunaša. Prosječna im je imovina oko milijun i pol dolara, a imaju 39 godina. Trećina su žene. Milijardera je mnogo manje - oko 250.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene