Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslužuje u baru

Posao nakon škole: Ima 10 godina, a cijeli dan miriše rakiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ona ima samo 10 godina, a svoj dan ne provodi u igri već mirišući čašice sa sakeom - japanskom rakijom.

Ime joj je Akane Niikura i ona je najmlađi stručnjak za sake u Japanu. Akane zna koju vrstu hrane kušati uz poznatu rakiju.'Moje najdraže jelo je carpaccio na japanski način. Ako pretpostavimo da je riba iz mora kraj otoka Sado, preporučujem sake imena Kintsuru spravljen od čiste riže', informira Akane. Kušači sakea ne moraju nužno popiti rakiju. Tako da nema dvojbe oko ilegalnog konzumiranja alkohola maloljetnika. Njezina majka, pak, konzumira je gotovo svaki dan.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

'Radimo ovo jer smatram da ljudi u dvadesetim ne piju sake često. Želim trenirati njuh djece od rane dobi, kako bi mogli prenositi ljudima znanje o sakeu, kako bi ga pili u više prilika', kaže majka Goma Niikura.Djevojčica je tako učila od majke, a trgovci rakijom posebno su oduševljeni.

Svaki dan poslije škole djevojčica pomaže majci u njihovom sake baru na zadovoljstvo gostiju. Niikura je pokupila svjetsku slavu nakon što je reportažu o njoj prenijela poznata televizija. Sada joj nude i vlastiti show.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene