Obavijesti Video Pretražite Navigacija

IKEA Hrvatska traži 20 ambasadora s kojima će krenuti na šestomjesečno održivo putovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IKEA će ambasadorima pokloniti 3.000 kuna za kupnju IKEA proizvoda koji doprinose održivijem životu kod kuće i krenuti s njima na šestomjesečno održivo putovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prozirna montaža "Radnici podržavaju Putina": Rusijom se šire lažne fotografije iz zagrebačke IKEA-e Slika nije dostupna ''PIDŽAMA-PARTY'' Mnogima je to san, njima se posrećilo zbog snijega: Mećava ih zarobila u IKEA-i

Ako si član IKEA FAMILY programa lojalnosti i živiš na području grada Zagreba ili u bližoj okolici, u ponedjeljak je u tvoju elektroničku poštu stigao poziv da se prijaviš na projekt Male promjene, velike uštede i promičeš održivost u suradnji s tvrtkom IKEA.

Naime, tvrtka IKEA Hrvatska krenula je u potragu za 20 ambasadora i ambasadorica kojima će pokloniti 3.000 kuna za kupnju IKEA proizvoda koji doprinose održivijem životu kod kuće i krenuti s njima na šestomjesečno održivo putovanje. Za prijavu je potrebno popuniti Upitnik, poslan putem IKEA FAMILY alerta, i to do petka, 9. prosinca. Stručni IKEA tim potom će odabrati kandidate s kojima će promicati održivost i potaknuti i ostale sugrađane da se pridruže ovoj inicijativi.

"Ovim projektom, u suradnji s našim vjernim kupcima, želimo istraživati načine kojima možemo živjeti održivije. Odabrane ambasadore posjetit ćemo u njihovom domu, razgovarati o njihovim održivim navikama i pozvati ih na stručne radionice. Poklonit ćemo im IKEA proizvode za održiviji život kod kuće, a oni će tijekom šest mjeseci trajanja projekta mjeriti i bilježiti uštede te svoja iskustva razmjenjivati s nama, ali i s cijelom Hrvatskom, putem naše internetske platforme za male promjene i velike uštede“, istaknuo je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

Svi oni koji zavire na ovu internetsku platformu, moći će tako saznati kako mogu dodatno uštedjeti i pozitivno utjecati na okoliš, ali i otkriti kako IKEA rješenja pomažu odabranim ambasadorima u održivom životu kod kuće. Time IKEA želi doprinijeti promicanju održivijeg načina života svih nas jer svatko može učiniti mnogo promjenom malih, svakodnevnih navika, bez potrebe da radikalno promijeni svoj život.

Naime, rezultati istraživanja o održivim navikama Zagrepčana kod kuće, koje je IKEA Hrvatska početkom studenog provela na reprezentativnom uzorku punoljetnih građana Zagreba, pokazali su kako zagrebačka kućanstva ne štede resurse, poput električne energije i vodu, a često baca i hranu.

Rezultati istraživanja su tako pokazali kako više od 40% građana Zagreba ne gasi električne uređaje kada ih ne koristi, a gotovo ¾ kućanstava baca hranu. Nešto manje od polovice zagrebačkih kućanstava suđe pere ručno, a kod 1/3 njih slavina je otvorena cijelo vrijeme tijekom pranja.

Kako bi dodatno potaknula sve uzraste da nastoje živjeti održivije i da svojim djelovanjem imaju pozitivan učinak na okoliš, IKEA je uz projekt Male promjene, velike uštede, održala i Dane održivosti u Probnoj kući IKEA, u centru Zagreba, koja će do kraja prosinca inspirirati građane Zagreba rješenjima za uređenje doma. Detaljan program aktivnosti moguće je pronaći na http://vizijadoma.hr/probna_kuca/

Više informacija o IKEA održivom pokretu saznajte na web adresi www.vizijadoma.hr/odrzivi_razvoj/

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene