Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kol'ko nas ima

Idući mjesec Zemlja premašuje 7 milijardi stanovnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idućeg mjeseca rodit će se beba negdje u svijetu, koja će postati sedam milijarditi čovjek na Zemlji. Obzirom na trenutni broj stanovnika i natalitet, ta bi se beba vrlo lako mogla roditi, ili u Kini, ili u Indiji.

Naime, obje te zemlje imaju više od milijardu stanovnika svaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rođena s 2.5 kg Pozdravite Danicu: S njom nas ima sedam milijardi! Slika nije dostupna Trebalo nam je 12 godina Do kraja godine na svijetu će nas biti preko sedam milijarda

Ujedinjeni narodi zacrtali su 31. listopada kao datum kada će Zemlja početi brojati preko 7 milijardi ljudi. Ipak, demografi nisu precizni pa je vjerojatnije da ćemo rekordnu brojku zabilježiti i ranije.

Napravimo malu regresiju u povijest. U vrijeme kad je Isus krist rođen, na svijetu je živjelo 300 milijuna ljudi. Čovječanstvo je prešlo brojku od jedne milijarde nakon 1800. godine, a da populacija na Zemlji raste strelovito otad, dokazuje činjenica da je prije jedanaest godina premašena i brojka od 6 milijardi stanovnika. Osoba koja je tada premašila tu granicu danas ima 11 godina i dolazi iz susjedne nam BiH te se zove Adnan Nević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene