Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalni ritual

Je li ovo najčudnije mjesto za tetovažu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tetovaže se mogu naći na doista nevjerojatnim dijelovima ljudskoga tijela, ali ovo što rade žene u Senegalu poprilično je nevjerojatno.

Žene u zapadnoj Africi imaju jedan neobičan ideal ljepote. Njima su, naime, crne desni pojam atraktivne i lijepe žene. Ritual tetoviranja posebno je raširen u Senegalu i to u malim gradovima i selima. Sam proces tetoviranja sve je samo ne ugodan. Dapače, vrlo je bolan i dugotrajan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zna majstor Trideset je sati nezadovoljnom čovjeku prepravljao tetovažu i napravio remek-djelo Slika nije dostupna Kako vam se sviđa? Pogledajte tetovažu slovenskog predsjednika

Marieme je jedna senegalska djevojka koja se odlučila na 'zahvat'. 'Želim crne desni kako bih imala ljepši osmijeh. Postala sam opsjednuta njime. Bojim se samog čina, ali bit će u redu', kazala je.

U dokumentarcu u kolovozu objavljenom na YouTubeu može se vidjeti količina patnje i boli kroz koju djevojka prolazi. Žena koja tetovira svoj zanat nije izučavala u nekom salonu za tetoviranje, već ga je sama naučila. Ne radi u salonu, već u svom dvorištu. Nitko ne obraća pozornost na to što ona radi, a ona sama to ne čini zbog novca, nego iz ljubavi. Naplaćuje sitno iznad jednog dolara za svoje usluge, piše Oddity Central.

'Tetoviram, jer to želim. Tome me nije naučila moja majka. Tetoviranjem desni brinemo se za svoje zube. Naše desni nikad ne krvare. Imamo zdrave zube. Eliminira se sve što je štetno za usnu šupljinu i nikad nemamo loš zadah. Nisu zamjetne ukoliko se ne smijete široko, ali svakako vaš osmijeh čini atraktivnijim', kaže tattoo majstorica.

>> Imao više od 100 milijuna kuna, a umro kao beskućnik!

Za tetoviranje koristi crni prah, koji se dobiva spaljivanjem ulja i shea maslaca. Marieme je glavu stavila na krilo žene koja ju je tetovirala. Ova joj je zatim po desnima posula crni prah i tankom iglicom bola po desnima, da boja dospije pod kožu. To se čini u slojevima, a za Marieme je bilo planirano njih čak sedam. Međutim, već kod prvog je djevojka počela praviti bolne grimase. 'Boli. Ovo mučenje ne bih nikome preporučila', kazala je tad.

'Doista boli. Pomislila sam kako ću umrijeti, ali pokušala sam izdržati', objasnila je. Tetovirana je u samo četiri sloja i danas ne žali zbog toga. Smatra da ima prekrasne desni.

'Sve manje žena ovo čini, ali neke su još uvijek zainteresirana. Posebno mlade žene koje su u potrazi za muškarcem. Tetovirane desni i srebrni zub, to je ono što je atraktivno. Žena ne bi trebala imati crvene desni. Njezine desni moraju biti tamne. Lijep osmijeh privlači muškarce. Lijep osmijeh i bijeli zubi', kazala je tattoo majstorica.

Ritual nije uobičajen kod muškaraca, međutim, neki se podvrgavaju zahvatu iz zdravstvenih i higijenskih razloga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene