451732
451732
451732
451732
451732

I sotonisti izborili pravo da educiraju, dopustit će im predavanja osnovnoškolcima

  • , 28.09.2016., 21:10
  • Autor:
  • komentara

Članovi organizacije ističu da će djecu u prvom redu podučavati znanosti i racionalnom razmišljanju.

 
 
 
 
FOTO: The Satanic Temple/Facebook)
FOTO: The Satanic Temple/Facebook)

Finn Rezz, jedan od čelnika ogranka organizacije poznate pod nazivom Sotonistički hram, pohvalio se kako je organizacija uspjela ishoditi dozvolu da predaje učenicima jedne osnovne škole u Sacramentu. 

S radom će započeti 19. listopada, a mališani će 'predmet' moći slušati kao izvanškolsku aktivnosti, točnije jednom nakon što završi klasični školski program.

Rezz je najavio da će djecu podučavati znanosti i racionalnom razmišljanju, odnosno da je program napisan tako da promovira dobronamjernost i suosjećajnost.

Priznao je Rezz i to da je ideja zapravo stigla kao odgovor evangelistima, koji u školama diljem SAD-a drže takozvane "Klubove dobrih vijesti".

"Želimo biti taj kontra glas glas, pomoći djeci da shvate da se ne moraju odati praznovjerju kako bi bili dobre osobe", napisali su na svojoj internetskoj stranici članovi Sotonističkog hrama, ljudi za koje javnost još uvijek nije sigurna treba li ih doživljavati kao klasične sotoniste ili kao 'trolove' koji se sjajno koriste provokacijom i koje u stvarnosti zapravo "boli uho" za Nečastivog.

Naime, upravo je Fezz svojedobno rekao kako su članovi organizacije zapravo tek obični ateisti koji Sotonu doživljavaju kao alegoriju za slobodnu misao, a i u programu organizacije je jasno istaknuto da se u prvom redu zalaže za egalitarizam, socijalnu pravdu i odvajanje crkvi od države.

Organizaciju su 2014. godine osnovali Malcolm Jarry i Lucien Greaves u Salemu u Massachusettsu, pa iako je glasnogovonrik Lucien Greaves i prije neki dan ponovo naglasio da članovi nemaju namjeru djecu učiti da štuju Sotonu, mnoge ikonografija kojom se "klub" koristi svejedno plaši.

Ističu njihovi oponenti: Najveća prevara koju je vrag izveo jest to što je uvjerio ljude da ne postoji.  

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se