Obavijesti Video Pretražite Navigacija
G sila na djelu

Htio je doznati kako je to biti pilot, samo se 'ugasio' nasred neba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eto što se dogodi kada G sila potisne krv iz mozga prema nogama.

Ukoliko se dosad niste susretali s pojmom G-LOC, objasnimo ukratko da je riječ o nesvjestici uzrokovanoj nedostatkom krvi u mozgu. Događa se pilotima ili putnicima u zrakoplovima, a izaziva je višestruka G sila koje potiskuje krv prema nogama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Znanstveni članci govore da prosječna osoba prije gubitka svijesti može pretrpjeti otprilike 5G, dok su piloti borbenih zrakoplova istrenirani da se pomoću posebnih odijela i tehnika disanja nose i s dvostruko većim opterećenjem.

Kako izgleda utjecaj višestruke gravitacijske sile na tijelo poželio je otkriti i ovaj simpatični mladi gospodin, kojemu je osmijeh s lica u sekundi izbrisan.

Premda je u naslovu videa objavljenog na Liveleaku rečeno da je doživio i preživio 8G silu, čini nam se da je ona ipak bila nešto manja (pogledajte u nastavku i kako izgleda obuka vojnih pilota, odnosno kako ih se uči da savladaju 9G).

 

8g pull. 12 year old passing out

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene