Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvati sve više zainteresirani za ulaganje u fondove i dionice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Može li se u vremenima niskih kamata na štednju ikako oploditi sredstva?

Posljednjih nekoliko godina situacija na tržištu kapitala u EU, pa tako i u Hrvatskoj, je da se štednja u bankama više ne isplati. Osim što su iznosi kamata toliko niski da ih se zbog inflacije ponekad i ne osjeti, još se kamata na štednju dodatno oporezuje. Pojedinci, koji žele uložiti i oplemeniti svoj novac nalaze se u situaciji da nemaju gdje ili u što ulagati. Pokazalo se da najveće prinose daje direktno ulaganje na tržište kapitala. Međutim, koliko prosječnih ljudi zna nešto o trgovanju financijskim instrumentima i ima vremena za praćenje situacije na burzama te je spremno donositi odluke kada i u koje dionice ili fondove uložiti, a kada prodati?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog niskih kamata na štednju, ulaganje u fondove i fondovske police sve popularnije Slika nije dostupna GRAWE Hrvatska d.d. nominirano za nagradu „Best Of Europe“ koju dodjeljuje The European Sponsorship Association

Prema podacima objavljenim u medijima, samo u 2016. više od 10 tisuća građana počelo je ulagati u investicijske fondove. Oni koji su spremni preuzeti određeni rizik ulaganja na sebe, a ne žele proučavati koji sve fondovi postoje i razmišljati o prebacivanju sredstava iz fonda u fond, mogu ugovoriti kombinaciju osiguranja života i ulaganja u investicijske fondove.

Pomoć stručnjaka u ostvarenju ciljeva

Odgovarajući na zahtjeve tržišta te potrebe pojedinaca za stručnim savjetovanjem kod ulaganja u investicijske fondove odnedavno je na tržištu nova generacija životnih osiguranja vezanih za investicijske fondove, GRAWE INVEST i GRAWE INVEST4U. Dok je prvi proizvod klasična fondovska polica koja je posljednjih nekoliko godina najpopularnija vrsta polica životnih osiguranja, GRAWE INVEST 4U predstavlja novost na hrvatskom tržištu. Riječ je o inovativnom financijskom proizvodu koji ugovarateljima pruža jedinstvenu, provjerenu strategiju ulaganja koju su razvili fond manageri nagrađivanog društva za upravljanje investicijskim fondovima Security KAG. U pozadini oba proizvoda nalaze se vrhunski Apollo fondovi, dobitnici mnogih nagrada vezanih uz ulaganja na području Austrije i Njemačke.

Dugoročno ulaganje za smanjenje rizika ulaganja

Najveća prednost GRAWE INVEST 4U police je što fond menadžeri aktivno upravljaju sredstvima ugovaratelja, prateći provjerenu strategiju ulaganja, čime pomažu uključivanje na globalno tržište kapitala minimalizirajući rizik za ulagača.

Moguće je mjesečno ulagati iznose već od 21 eura u kunskoj protuvrijednosti. Važno je naglasiti kako ugovaratelji moraju biti svjesni da, bez obzira na provjerenu strategiju ulaganja, koja je do sada pokazala izvrsne rezultate, ulaganje u fondove uvijek nosi određeni rizik, koji ulagači preuzimaju na sebe. Visina naknade po isteku osiguranja ne ovisi o osiguravatelju, već o vrijednosti udjela u investicijskom fondu.

„Proizvod je namijenjen osobama koje žele ulagati na tržište kapitala kako bi u trenutnoj situaciji niskih kamata imali mogućnost ostvarenja većih prinosa“, izjavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d. „Namijenjen je osobama koje nemaju iskustva u trgovanju vrijednosnim papirima na svjetskim burzama ili žele profesionalcima prepustiti brigu za svoj novac.“

Strategija koju je razvio Security KAG, dobitnik više austrijskih i europskih priznanja za upravljanje kapitalnim ulaganjima, pruža optimalan omjer prinosa i rizika ulaganja. Rezultat je analize povijesnih kretanja fondova te matematičkih modela i simulacija budućih kretanja cijena udjela. U nju su uključeni i zaštitni mehanizmi, koji u slučaju nepovoljnijih kretanja minimaliziraju moguće gubitke. Prateći događanja na tržištu, fond menadžeri pravovremeno odlučuju o promjeni omjera uloženih sredstava između dinamičnog, uravnoteženog i konzervativnog fonda, čime se smanjuje rizik za osiguranike.

„Na nama je odgovornost da potencijalne ugovaratelje upozorimo kako je ulaganje u dionice i fondove uvijek rizik kojeg moraju biti svjesni prilikom ugovaranja investicijskog proizvoda“, istaknuo je Pureta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene