Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za mito te pit'o

Hrvati se i u Irskoj susreli s reketom: Sammyja se ne može potjerati dok ne dobije što želi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adriana Staraj zabilježila je kako to izgleda kada naviknete tuljana da može do ručka bez muke.

Adriana Staraj, mlada dama koja je 2013. godine završila Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, pa potom u svibnju 2015. preselila u Dublin, susrela se ovog vikenda i u Irskoj s klasičnim slučajem reketarenja.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Naime, i Staraj je imala priliku upoznati Sammyja, lokalnu legenu u Wicklowu, "preslatkog gangstera" koji ne odustaje dok mu se ne plati 'pristojba'.

Sammy je u nedjelju za žrtvu izabrao vlasnika restorana The Lighthouse, kojem nije preostalo drugog izbora nego u zamjenu za mir na ulici dati ribu.

Simpatični je tuljan u Wicklow doselio u lipnju 2013. godine, te je odmah postao velika atrakcija koju najviše obožavaju djeca.

Svojedobno je o njemu prilog napravila i irska državna televizija, a ima i svoju stranicu na Facebooku s oko 1500 obožavatelja.

Za njegove šetnje po gradu kriv je lokalni ribar, koji je Sammyja, ne sluteći što će uslijediti, nahranio jednog poslijepodneva kada je sasvim slučajno uslijed plime izašao na cestu. 

Da, bio je to dan kada je Sammy shvatio da se do ručka može i bez puno truda, pomoću iznude. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene