Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istina o ulozi u I. svjetskom ratu

Hitlera suborci smatrali slabićem i 'kukavičkom svinjom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adolfa Hitlera su kolege suborci u odredu tijekom I. svjetskog rata smatrali 'kukavičkom svinjom' pokazuju pisma iz novootkrivene arhive.

Pisma i dnevnici koji se objavljeni po prvi puta prikazuju budućeg nacističkog vođu kao samotnjaka, slabića, te kao objekt sprdnje. Dokumenti objavljeni u knjizi 'Hitler's first war' pokazuju da ipak nije bio, kako se smatralo, omiljen među suborcima njegove 16. bavarske rezervne pješačke jedinice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon pola stoljeća Pronađena 'Hitlerova' lubanja nije njegova? Slika nije dostupna Pronađeno 39 rođaka Hitlerovi rođaci žele prekinuti vlastitu lozu

>> Dokazano: Hitler nije bio Arijevac, već neprijatelj sam sebi

Knjiga također razotkriva mit da je Hitler bio glavni u skupini koju su činili veterani i koja je kasnije postala jezgro nacional-socijalističke stranke. U knjizi se i pobija teza da je Hitler postao radikalniji zbog brutalnih iskustava u I. svjetskom ratu te da je zbog toga oslobodio mržnju prema cijelom svijetu.

Dr. Thomas Weber, povjesničar sa sveučilišta u Aberdeenu, kaže kako nije istina da je Hitler imao pogibeljnog posla trčeći između rovova prenoseći poruke. Njegova uloga je zapravo bila da dostavlja poruke između stožera i bataljona ili između dva stožera, što je od ratne zone udaljeno tri do pet kilometara.

Zbog toga ga je jedan od vojnika nazvao 'kukavičkom svinjom'. Dr. Weber kaže da je Hitler dobio odličje 'Željezni križ' zbog toga što je poznavao oficire koji su mogli dati preporuku, a ne zbog njegove hrabrosti i herojstva u bitkama.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene