Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika obljetnica

Najpoznatija maca u svemiru slavi 40. rođendan - 'Pristojno sjedi uz prozor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hello Kitty pristojno sjedi uz prozor odakle se vidi planet, a na ekranu iznad obožavatelji mogu poslati poruku iz svemira posebnoj osobi na Zemlji.

Svjetski poznata japanska bijela maca s mašnicom na glavi Hello Kitty slavi 40. rođenda i to u svemiru, kružeći u orbiti oko Zemlje u japanskom satelitu Hodoyoshi-3.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ona je... Šokirali svijet: Hello Kitty NIJE MAČKA! Slika nije dostupna Hello Kitty VIDEO Je li moguće da vođa sirijskih pobunjenika voli OVO?

Od lansiranja satelita u lipnju u Rusiji, Hello Kitty pristojno sjedi uz prozor odakle se vidi plavi planet, dok se iznad prozora na ekranu pojavljuju poruke obožavatelja na japanskom ili engleskom.

VIDEO Je li moguće da vođa sirijskih pobunjenika voli OVO?

"To je poruka koju netko želi poslati iz svemira vrlo posebnoj osobi na Zemlji ili neka općenitija poruka", objasnio je Kazuo Tohmatsu, glasnogovornik Sanria, tvrtke koja proizvodi Hello Kitty.

Hello Kitty, koju je dizajnirala japanska dizajnerica Yuko Shimizu kao bijelu mačkicu s crvenom mašnom, osmišljena je prema japanskoj bobtail mački. Kao lik prvi se put pojavila na novčaniku u Japanu 1974. i u Sjedinjenim Državama 1976. Postala je planetarni komercijalni uspjeh s nizom različitih proizvoda. Poznata je u cijelom svijetu, a nositelj zaštitnog znaka Sanrio na internetskim je stranicama objavio da od prodaje tog svog proizvoda godišnje ostvari oko pet milijarda dolara.Lik Hello Kitty krasi razne predmete, a trenutno su joj posvećena dva zabavna parka u Japanu. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene