Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srednjovjekovna tradicija

VIDEO: Gužva na natječaju za kušača piva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi oni koji vole pivo, mogli su se u Londonu prijaviti na natjecanje za službenog kušača piva.

Pozicija koja datira još iz srednjeg vijeka, nije se koristila još od sredine 1800-tih godina. Tradicionalan posao u 12 stoljeću n.e.  je bio probati i testirati pivo. Što je veći bio postotak alkohola, to je dužnost bila dragocjenija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 143 kilograma i 2,5 metara FOTO: Uhvatio 'čudovišnu' ribu i donirao je muzeju Slika nije dostupna Fenomen star 80 godina Povodom Valentinova čitana pisma Romeovoj Juliji

No, u 2010. godini posao je ipak malo zahtjevniji. Na natjecanje se prijavilo više od tisuću kandidata, ali samo šest ih je ušlo u finale. Oni su zatim morali isprobati 16 različitih vrsta u 'slijepom' testu, koji je održan na povijesnom Spitalfields trgu. Nakon toga su kandidati trebali održati jednominutni govor zašto baš oni zaslužuju taj posao.

Pobjednik, Steve Williams, dobio je tisuću funti koje može potrošiti u pubovima diljem grada, naravno na pivo. Također mora na tjedan pisati blog i objavljivati video dnevnik o svojim iskustvima iz pubova.

Jedan od najpoznatijih kušača piva bio je John Shakespeare, otac Williama Shakespearea, javlja Reuters. 'Ako će pobjednik redovito objavljivati svoje postove, a za vrijeme 'obavljanja' svojih dužnosti po pubovima ne završi previše pijan, natjecanje će postati godišnji događaj kako bi se oživjela ova srednjovjekovna tradicija', rekli su organizatori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene