Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji razlog...

Zabranili na plažama gradnju velikih kuli od pijeska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovi strogi i pomalo bizarni zakoni stupili su na snagu nakon što je prije nekoliko godina vozilu hitne pomoći bio spriječen put do mjesta unesrećenog 10-godišnjaka.

Da bi izbjegli pasje vrućine i užareni gradski asfalt, sve više Nijemaca odlazi na obale Baltičkog i Sjevernog mora. No samo zato što su na godišnjim odmorima ne znači da stroga pravila i zabrane ne vrijede, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Estonski ministar obrane Hanno Pevkur u obilasku NATO-ovih vježbi u Estoniji Spriječavanje sukoba Potpisali sporazum: Baltičke zemlje gradit će bunkere uz granicu s Rusijom Napad morske nemani na turista u Meksiku Predator iz vode Horor usred zabave: Igrali se s djetetom na plaži pa slučajno snimili krvavi napad nepoznate nemani u moru

MANJE POZNATE: Otkrivamo prekrasne plaže na hrvatskoj obali koje morate posjetiti...

Najnovija među njima je zabrana gradnje kule od pijeska na plažama u Schleswig-Holsteinu. No ovo nije jedino mjesto koje je izdalo ovakvu zabranu, one postoje i drugdje, no zabrane se odnose na kule od pijeska više od 3 metra.

Dvorac od pijeska može se graditi na plaži u mjestu Travemünde, no nakon odlaska s plaže on mora biti porušen kako u slučaju da netko prolazi plažom po noći, nebi stradao.

'Mi Nijemci sve što ima veze sa strašću moramo zabraniti', rekao je kroz smijeh jedan od kupača na plaži u Kielu u kojem je gradnja kula od pijeska također zabranjena.

Ovi strogi i pomalo bizarni zakoni stupili su na snagu nakon što je prije nekoliko godina vozilu hitne pomoći bio spriječen put do mjesta unesrećenog 10-godišnjaka. Zbog iskopane velike rupe u pijesku vozilo mu nije moglo prići te je dječak umro. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene