Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrnuta piramida

Grade neboder od 65 katova - ispod zemlje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arhitekti su dizajnirali nevjerojatan neboder od 65 katova koji će se protezati 300 metara ispod površine zemlje.

'Obrnuta piramida' niknut će u središtu Mexico Cityja. Stanovi, trgovine i muzeji bit će izgrađeni na 30 katova, a na 35 katova će se nalaziti poslovni prostori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ugasili ga vatrogasci VIDEO Gorio krov nebodera: Vatrena proslava Nove godine u centru Zagreba, poznat uzrok požara Vojni neboder za smještaj vojnika - 4 Nastavak problema Ništa od vojnog nebodera ove jeseni: Kamere Nove TV snimile su pukotine na fasadi, MORH šuti o uzroku

'Dno' nebodera, ili bolje rečeno vrh u razini zemlje, bit će pokriven staklenim podom u dimenzijama 240x240 metara kako bi u neboder dopiralo prirodno svjetlo.

Neboder ispod zemlje dizajnirao je arhitektonski ured BNKR Arquitectura.

'Ljudima treba prostor za život, treba nam nova infrastruktura, trebaju nam uredi. Vlasti su zabranile rušenje povijesnih zgrada, a visina novih koje se grade je limitirana na 8 katova. Nemamo gdje staviti nebodere, jedini način je 'širiti' se ispod površine zemlje. Earthscraper će biti obrnuta piramida s centralnim dijelom u koji će dopirati prirodna svjetlost', kazao je arhitekt Esteban Suarez.

 




 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene