456903
456903
456903
456903
456903

Gledate li "Westworld"? Park s jezivim robotima je stvaran i još strašniji nego u seriji

  • , 14.11.2016., 16:23
  • Autor:
  • komentara

Šerife, kauboje i Indijance u parku su "glumile" animatronske lutke.

 
 
 
 
Screenshot: YouTube/TheUwagaPies
Screenshot: YouTube/TheUwagaPies

Popularna HBO-ova serija Westworld naišla je na jednoglasne pohvale kritike i publike. Priča o zabavnom tematskom parku u stilu Divljeg zapada u kojem goste dočekuju androidi koji se na prvi pogled ne razlikuju od ljudi, zagolicala je maštu gledatelja dljem svijeta.

Ipak, čini se kako futuristička priča popularne serije i nije toliko daleko od stvarnosti.

Stvaran Westworld već postoji. Napušten je i polako propada u Japanu. Početkom sedamdesetih, u japanskom gradu Tochigi izgrađeno je western selo u kojem se nalazio zabavni tematski park.

U njemu su šerife, kauboje i Indijance "glumile" animatroničke lutke koje su nalikovale tadašnjim zvijezdama westerna, a u parku je čak postojala i replika Mount Rushmorea.

Park je s vremenom izgubio bitku s Disneylandom te je 2007. zatvoren. Ipak, jezive lutke stanovnika Divljeg Zapada ostale su u parku.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se