Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što kažete?

Dok hrvatski policajci dobivaju polo majice, evo kako se opremaju Francuzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci u Francuskoj dobivaju 'pojačanje'. Uskoro im stiže 4500 kamera koje će im biti montirane na tijela.

"Ponašanje uhićenih ljudi ili onih pod istragom drastično se poboljšava kad znaju da ih se snima", objasnio je Richard Mousset, generalni tajnik Sindikata obrane općinske policije.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

No, ovo nije jedini razlog zbog kojega će francuski policajci uskoro na svojim odorama nositi kamere. "To također skida veliki teret s policijskih leđa. Vrlo često se uhićeni osumnjičenici žale na policijsko nasilje ili rasizam, a takve su optužbe nerijetko upitne", nadodao je Mousset.

I Google vas snima!

Nove će kamere moći snimiti šest sati vizualnog i auditivnog materijala. One će najprije biti korištene u zonama najveće stope kriminala.

Jean-Pierre Petit iz Udruge 'Smile, you're on camera' protivi se uvođenju kamera. Tvrdi da one ne jamče dodatnu sigurnost na ulicama. "Te kamere se mogu isključiti i uključiti kad službenik to odluči", rekao je. 

Hoće li se nove kamere pokazati sigurnijima ili ne, pokazat će se kroz nadolazeće razdoblje.  Što vi mislite?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene