Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao u filmu

FOTO Spektakularne fotografije mliječne staze snimljene s Punta Planke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografkinja Lidija Lolić pretprošle noći boravila na Punta Planci gdje je snimila fotografije mliječne staze koje nas ostavljaju bez teksta.

Hrvatska fotografkinja Lidija Lolić snimila je prekrasne fotografije mliječne staze tokom boravka na rtu Punta Planci koji se nalazi blizu Rogoznice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UNICEF MLIJEČNA STAZA 2022 Borna Ćorić: "Podršku mladima uvijek treba bezrezervno pružati!" Slika nije dostupna MLIJEČNA STAZA 2021. Počela UNICEF-ova utrka koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju: Zasad prijavljeno oko 6000 sudionika

Punta Planka, inače rt Ploča najistureniji je dio hrvatskog kopna prema Italiji, a ispred se nalazi jedino otvoreno more i pogled na sunce. To mjesto je poznato po žestokim i nepredvidim neverama.

Za ovaj rt znali su i stari Grci jer su se tamo nerijetko potapali brodovi, iznenađeni promjenom vjetra za lošeg vremena. Zbog toga je taj rt danas posebno zanimljiv i roniocima.

''To je mjesto gdje ispred obale nema otoka nego samo otvoreno more, što je na hrvatskoj obali jako teško za pronaći osim ako se ne zaputite na neki od 'vanjskih” otoka'. Samim tim, ispred vas nema ni svjetlosnog zagađenja od mjesta i ulične rasvjete, a i svjetlosno zagađenje sa kopna se nalazi 'iza leđa', pa je Punta Planka dosta tamna točka, pogodna za astrofotografiju", objašnja Lidija Lolić za Crometo zašto se baš odlučila za tu lokaciju.

Više fotografija možete pronaći na Lidijinoj web stranici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene