Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne rasizmu

Fotografija dana: Cijeli klub stao u obranu pretučenih tamnoputih igrača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati su počinitelji dvojicu Sudanaca izvrijeđali na rasnoj osnovi, a zatim i pretukli.

Čelnici njemačkog niželigaša Deinstera, baš kao i svi koji sudjeluju u radu kluba, stali su u obranu dvojice tamnoputih nogometaša koje su zbog boje kože nepoznati huligani verbalno i fizički napali dan uoči Uskrsa.

Pročitajte i ovo Ivica Olić pomoći možete i vi Sportaši još jednom pokazali veliko srce! Pomažu teško bolesnom sinu legendarnog igrača Marsonije: "Najvažnije je Elinovo zdravlje" Emmanuel Macron i Kolinda Grabar- Kitarović (Foto: AFP) ''Tako ću se nastaviti ponašati'' Grabar-Kitarović o grljenju nogometaša u Rusiji, citirala i Marilyn Monroe: ''Ponovila bih to opet!"

Pretučeni su mladići u Njemačku stigli kao izbjeglice iz Sudana, a momčad se s njima solidarizirala tako što je u srijedu na klupskoj stranici na Facebooku objavljena digitalno obrađena fotografija.

Na njoj su svi prikazani kao tamnoputi ljudi, a uz objavu je između ostalog istaknuta rečenica: Emade i Amare, vi ste naši i sretni smo što ste s nama.

"Neka svima bude jasno da su Emad i Amar nerazdvojivi dio naše momčadi, a na neka manjina na kojoj će netko na nasilan način iskaljivati svoje osobne frustracije", izjavio je trener momčadi Soenke Kreibich.

Pogledajte fotografiju koja je u međuvremenu postala hit na Facebooku i uz koju su stotine ljudi također kazale "ne rasizmu" 

 

Unser Freund und Mitspieler Emad wurde am Samstag, aus rassistischen Gründen, beschimpft und geschlagen. Das ist einfach...

Posted by Deinster SV on Wednesday, March 30, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene