Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimila svemirska postaja

FOTO Iz svemira snimljen zapanjujuć trenutak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka euruptirajućeg ruskog vulkana Sarychev postala internetski hit.

Prije 5 godina, 2009 godine, ruski vulkan Sarychev eksplodirao je spektularno, dižući pepeo u zrak u fantastičnom prikazu geofizičke sile, piše portal io9, a fotografija je tek sad postala viralna.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju

Bilo je to prvi puta da je Sarychev eruptirao u zadnjih 20 godina, a dogodilo se sasvim sudbinski, dok je internacionalna svemirska postaja lebdjela iznad njega.

VIDEO Italija: Etna erumpirala, slijevala se lava

Mnogo toga može se vidjeti u ovoj kratkoj snimci. Nabujali oblak baca crnu sjenu na otoke podno sebe. Gusti, crni pepeo – najvjerojatnije piroklastični tok može se vidjeti padajući niz padinu vrha Sarycheva.

Glatki, mliječni oblak smjestio se na vrhu najvećeg oblaka pepela, nevjerojatne bijele boje te se prolazno transformira kako se zrak iznad pepela diže i hladi, kondenzirajući zrak iznad u takozvanu kapu od vlage. Čini se kako se dim počinje probijati kroz kapu odozdo.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene