Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hranio ga slatkišima

FOTO: Uzeli mu psa jer ga je 'udvostručio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalmatinera Barneyja vlasnik John Green hranio je slatkišima i čipsevima, zbog čega je težio 70 kilograma. Kada su to otkrile vlasti, Barneyja su oduzele, a vlasniku zabranile posjedovanje pasa sljedećih deset godina.

Kada su inspektori pretraživali dom Johna Greena iz Macclesfielda, pronašli su psa koji je težio dvostruko više od normalnog, imao je gotovo 70 kilograma. Bio je toliko debeo da se jedva kretao, piše Daily Mail. Nakon suđenja, 50-godišnji Green dobio zabranu posjedovanja psa sljedećih deset godina. Od kada je oduzet vlasniku u lipnju, Barney je smršavio sa skoro 70 na 38 kilograma i sada je spreman otići u svoj novi dom. Green se prema Barneyju ponašao više kao prema prijatelju nego prema psu, hraneći ga slatkišima. ‘Kada je on jeo čips i Barneyju je dao čips’, rekao je tužitelj Andrew Meachin. Na sudu je Green rekao kako je i sam mislio da je pas pretio, ali nije bio siguran koliko bi točno trebao imati kilograma.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragična nesreća Strava kod Mostara: Muškarca usmrtili njegovi volovi Vlasnik psa koji je izgrizao djevojčicu - 3 BIO JE PIJAN, A PAS JE POBJEGAO Vlasnik psa koji je ugrizao djevojčicu (5) za nogu: "Daj odje*ite!"

Kazna za pretilost 2.000 funti

Priznao je da se prema psu nije ponašao dolično te je osim zabrane posjedovanja kućnih ljubimaca, sud naložio da mora odraditi 200 sati dobrotvornog rada. ‘Nadam se da će ovaj primjer pokazati vlasnicima pasa koliko je važno da svojim ljubimcima pruže normalnu prehranu i redovitu vježbu. Dolazi Božić i mnogi će najvjerojatnije psima davati više hrane, ali morate imati na umu da višak kilograma mnogo utječe na njihovo zdravlje’, rekla je inspektorica Rachel Andrews. Vlasnici sada imaju i legalnu obvezu brinuti se da njihovi psi ili mačke ne postanu pretili, jer kazna se u Velikoj Britaniji može popeti i do 20.000 funti ili 12 mjeseci zatvora

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene