Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima troje kliješta

FOTO: Rak mutant završio u ribarskoj mreži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski ribari uspjeli su uloviti neobičnog morskog mutanta - raka s troje kliješta.

Rak kojem su u Blue Reef akvariju dali nadimak 'Claude', završio je u ribarskoj mreži na obalnom području Northumberlanda. Spomenutom akvariju 'Claudea' je donirao ribar Jeff Handyside, prenosi Press Association.

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija

'Prava je rijetkost da se pronađu rakovi s ekstra parom kliješta. uzrok njihove mutacije može biti uzrokovan promjenama u okolišu, ali i genetskom mutacijom, no nitko to sa sigurnošću ne zna', pojasnila je Anna Etchells iz Blue Reef akvarija.

'Rakovi imaju sposobnost regeneracije izgubljenih udova, ukoliko ih izgube, ili im se oštete u borbi. Može biti i da se regenerativna sposobnost Claudea jednostavno zbunila', zaključila je Etchells.

Ipak, to nije prvi put da je ribar Handyside vidio mutiranog raka, jer je njegov brat prošle godine na istom području uhvatio sličnog raka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene