Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije duga

FOTO Čitatelje iznenadila ova pojava na nebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljivu nebesku pojavu primjetili su čitatelji iz Korčule i Međugorja. Evo o čemu se radi...

Čitatelj Petar šarac primjetio je na nebu iznad Međugorja ovu zanimljivu pojavu poznatu kao sunčev aureola te nam je poslao fotografiju. O istom prizoru javili su nam i čitatelji iz Korčule. A evo o čemu se radi.

Pročitajte i ovo Međugorje - 1 STAV KATOLIČKE CRKVE Čeka se odluka o Međugorju: "Mislim da je proglašenje svetištem samo pitanje vremena" Doktor i pacijent, ilustracija nakon stravične nesreće Dvoje poljskih pacijenata u varaždinskoj bolnici izvan su životne opasnosti

Aureola oko Sunca nastaje prilikom loma zraka sunčeve svjetlosti kroz ledene kristale u višim djelovima troposfere. Iako izgleda kao duga - ne radi se o dugi već o atmosferskom fenomenu koji nastaje na sličnom principu.

SPEKTAKULARAN VIDEO Oblak usred vedra dana 'guta' grad

U narodnoj predaji, prema nekima ova pojava generalno znači zahlađenje dok prema drugima navješćuje oluju jer upućuje na činjenicu da se između nas i Sunca nalazi veća količina vlage tj. kiše.

Ukoliko i primjetite neobične i zanimljive pojave u prirodi pošaljite nam fotografije s informacijama na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene