Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najobičniji kavez

FOTO Pogledajte čime ovi seljani putuju na posao i u školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih 16 godina 196 stanovnika ovog sela ovisi o improviziranoj žičari u obliku običnog metalnog kaveza, kako bi imali kontakt s vanjskim svijetom.

Seljani Yushana, sela koje se nalazi 150 kilometara od najbližeg grada i koje je okruženo strmim liticama, svoju improviziranu žičaru zovu "željezna košara", a sam pogled na nju, odagnao bi sve osim onih koji su avanturisti duhom, da se odvaže na jednu vožnju, a kamoli 16 godina života transportiranja na takav način.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu Sljemenska žičara Svaki dan od 9 do 16 sati Nova Tomaševićeva odluka oduševit će skijaše, građanima uputio i apel

Pristup selu je bez žičare praktički nemoguć, a seljani su se snašli tako da su napravili žičaru dužine jednog kilometra i koja visi na 480 metara iznad tla. Ona predstavlja žilu kucavicu sela koje je zasnovano tek prije 16 godina, prenosi shanghaiist.com.

Seljani mogu pješke ići do obližnjih naseljenih mjesta i po namirnice, ali bez žičare im za to treba čitav dan napornog hodanja po vrlo teškom terenu. Njihova žičara, kakva god da je, uvelike im je skratila tu muku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene