Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skriveni 'as' čuvenog slikara

FOTO Slavna slika skrivala posljednju tajnu Vincenta Van Gogha?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da čuveni nizozemski slikar Vincent Van Gogh ima još neotkrivenih tajni. Najnovija je možda otkrivena u njegovoj slici 'Cafe Terrace At Night' (Terasa kavane u noći).

Na spomenutoj slici, koju možete vidjeti priloženu u tekstu, Van Gogh je između ostalog naslikao 12 gostiju na terasu, između kojih stoji figura duge kose, dok jedan gost nestaje u kavani, u sjeni.

Pročitajte i ovo Da Vincijeva slika Krista prodana za 450,3 milijuna dolara (Foto: AFP) "Spasitelj svijeta" Čak 4 i pol puta više od početne cijene: Da Vincijeva slika prodana za rekordni iznos Slika nije dostupna Tajna čuvana 500 godina SLIKA KOJA IMA MOĆ Portret koji su skrivali od Hitlera uskoro u javnosti

Slika je sve dosad interpretirana kao djelo koje prikazuje bezimene strance, no ipak možda nije tako. Odgovore nudi religijska prošlost Van Gogha i religioznost njegove obitelji.

Naime, vrlo lako je moguće da je Van Gogh na toj slici naslikao svoju verziju čuvene posljednje večere, odnosno svoju verziju slike Leonarda da Vincija, piše Huffington Post.

Asocijacija na Isusa s 12 apostola je jasno vidljiva, iako sama scena ne sugerira klasičnu večeru. Takva religijska aluzija ne bi bila izvan karaktera čuvenog Nizozemca, jer je, prije nego li je postao slikar, htio propovijedati evanđelje posvuda. Njegov otac Theodorus van Gogh bio je pastor nizozemske reformističke crkve, a stric mu je bio poznati nizozemski teolog, koji je Vincentu više puta pokušao pomoći da postane propovjednik, ali su svi ti pokušaji na kraju propali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene